Başkan Metin Akgün: ‘Cennetimiz Olan Annelerimizin Ellerinden Öpüyoruz’
GÜNDEMBaşkan Metin Akgün: ‘Cennetimiz Olan Annelerimizin Ellerinden Öpüyoruz’
Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Eğitim Bilim Uzmanı Metin Akgün, Anneler Günü dolayısıyla duygusal bir mesaj yayımlayarak, annelerin hayatımızdaki yeri ve değerine dikkat çekti. Akgün, anneleri “cennetimiz” olarak tanımlayarak onların fedakârlık, sabır ve sevgi dolu varlıklarını şiirsel bir dille anlattı.
“ANNE; SEVGİNİN VE MERHAMETİN TEMSİLİDİR”
Başkan Akgün mesajında, “Sevginin, sürdürülebilirliğin devamı; fedakârlığın ve merhametin bağlılığıdır anne. Şartsız ve sınırsız sevgi, saygı ve sabrın timsalidir. Huzur ve mutluluğun anahtarıdır,” ifadelerine yer verdi.
Annelere duyduğu derin saygıyı dile getiren Akgün, onların toplumun temel yapı taşlarını oluşturan bireyleri yetiştirmedeki en büyük sorumluluğu üstlendiğini vurguladı. “Anne, istiklal ve istikbalimizin teminatı olan neslin ilk öğretmenidir,” dedi.
“CENNETİMİZİ BU DÜNYADA YAŞATAN VARLIKLAR”
Akgün, anneleri Kur’an-ı Kerim’de cennet tasvirlerinde anlatılan özelliklerle özdeşleştirerek, anne karnını adeta cennetin bir yansıması olarak betimledi. “Orada ne yorgunluk, ne korku, ne de bıkkınlık vardır. Her türlü nimet annelerin bize sunduğu o korunaklı alandadır,” diyerek, annelerin çocuklarına karşı duyduğu sonsuz sevgi ve korumayı, ilahi bir boyutla açıkladı.
ANNELER GÜNÜNDE TÜRK DİLİ VURGUSU
Mesajında ayrıca, 13 Mayıs Türk Dili Bayramı’nın yıl dönümüne de dikkat çeken Akgün, “Bize dilimizi öğreten, sevinci ve hüznü tanımamıza vesile olan annelerimizdir. Dilimizle şiir yazdık, müzik yaptık, duygularımızı ifade ettik. Tüm bunların temeli annelerimizin bize öğrettikleridir,” diyerek annelerin kültürel aktarımda da üstlendiği rolü vurguladı.
Akgün, Azerbaycanlı şair Bahtiyar Vahapzade’nin annesiyle ilgili şiirinden alıntı yaparak sözlerini tamamladı:
“Aslında ben bir hiçim, ben yalanım. Yazdığım bunca kitabın gerçek sahibi benim annemdir…”
“ANNELERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUZ”
Son olarak, Akgün; “Bu dünyada cennetimiz olan annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Dualarına muhtacız,” diyerek tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.
İlginizi Çekebilir