Baskil’de Kadınların El Emeği Ürünleri Sergilendi
GÜNDEMBaskil’de Kadınların El Emeği Ürünleri Sergilendi
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Baskil Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu sergisi büyük ilgi gördü. İlçede 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca açılan kurslara katılan 752 kursiyerin emekleri, düzenlenen sergide beğeniye sunuldu.
Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan 56 kursta 625 kadın ve 127 erkek olmak üzere toplam 752 kursiyer eğitim aldı. Yıl boyunca verilen eğitimler sonucu kursiyerlerin el emeğiyle ortaya koyduğu ürünler, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sergide sergilendi.
Sergi açılışında konuşan Baskil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Temiz, halk eğitim merkezlerinin her yaştan vatandaşa hitap eden önemli bir yaygın eğitim kurumu olduğunu belirtti. Temiz, “Halk eğitim merkezleri hayat boyu öğrenme ilkesi doğrultusunda, vatandaşlarımızın ilgi ve yeteneklerine göre eğitim almasını sağlamakta, onları pasif tüketicilikten aktif üreticiliğe yönlendirmektedir. Kurslarımız sayesinde bireyler kendi işlerini kurabilecek bilgi ve beceriye ulaşmaktadır” dedi.
Sergi açılışına katılan Baskil Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker ise, 2024-2025 döneminde verimli bir yıl geçirildiğini vurgulayarak, “Özellikle el sanatları ve beceri kurslarında oldukça başarılı sonuçlar elde edildi. Halk Eğitim Merkezi ve Aile Destek Merkezi'nin katkılarıyla vatandaşlarımız kendilerini geliştirme fırsatı buldu ve ortaya çok güzel ürünler çıktı. Bu başarıların gelecek yıllarda da artarak sürmesini temenni ediyoruz,” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılar, kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı el emeği ürünleri inceleyerek detaylı bilgi aldı.
İlginizi Çekebilir