Elazığ’da Psikiyatri Hemşirelerine Özel Kutlama Programı
GÜNDEMElazığ’da Psikiyatri Hemşirelerine Özel Kutlama Programı
Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. ‘Psikiyatri Hemşireliği’ temasıyla düzenlenen etkinlik, hemşirelik mesleğinin ruh sağlığı alanındaki önemine dikkat çekti.
ALANINDA UZMAN İSİMLER ETKİNLİKTE BULUŞTU
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Aktivite Biriminde gerçekleştirilen programa; İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Nülüfer Kılıç, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Hilal Kaya, İnönü Üniversitesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Funda Kavak Budak, Fırat Üniversitesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Filiz Ersöğütçü, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pınar Soylar, hastane yönetimi ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
“SAĞLIK SİSTEMİNİN SESSİZ KAHRAMANLARISINIZ”
Etkinlikte konuşan Başhekim Uzm. Dr. Hilal Kaya, hemşirelik mesleğinin kutsal sorumluluğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“İnsan ruhuna şefkatle dokunan, sabırla iyileştiren, gece gündüz demeden emek veren tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftası’nı kutluyoruz. Ruh sağlığı alanında, görünmeyen yaralara merhem olan sizler, sağlık sistemimizin sessiz kahramanlarısınız.”
RENKLİ GÖRÜNTÜLER VE TEŞEKKÜR BELGESİ
Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ithafen pasta kesimi gerçekleştirildi. Katılımcılar, müzik dinletisi eşliğinde keyifli anlar yaşarken, program renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğin sonunda ise mesleki hizmet süresini tamamlayarak emekliye ayrılan hemşirelere ‘Teşekkür Belgesi’ takdim edildi.
Etkinlik, psikiyatri hemşireliğinin hem sağlık sistemi hem de toplum ruh sağlığı açısından taşıdığı öneme bir kez daha dikkat çekerken, sağlık çalışanlarına duyulan minneti ifade eden anlamlı bir buluşma oldu.
İlginizi Çekebilir