© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’da Suça Geçit Yok: 1 Haftada 256 Gözaltı

Elazığ’da Suça Geçit Yok: 1 Haftada 256 Gözaltı

Elazığ Valiliği, 19-25 Mayıs 2025 tarihleri arasında il genelinde Emniyet ve Jandarma birimlerince gerçekleştirilen asayiş faaliyetlerinin bilançosunu kamuoyuyla paylaştı.

Açıklanan verilere göre, bir hafta içerisinde 275 olay meydana gelirken, bu olaylarla ilgili olarak toplam 256 şahıs yakalandı. Yakalananlardan 16’sı tutuklanırken, 16 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

Asayiş uygulamaları kapsamında 69.822 şahıs ve 36.961 araç sorgulandı. Bu denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 528 şahıs yakalanırken, 23’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Trafik ekiplerince yapılan denetimlerde ise 3.656 araca cezai işlem uygulanırken, 264 araç trafikten men edildi. Öte yandan, il genelinde meydana gelen 34 trafik kazasında 45 kişi yaralandı.

Yapılan aramalarda çok sayıda suç unsuru ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler şu şekilde açıklandı:

6 adet tabanca

67 adet fişek

6 adet kesici alet

3 dedektör

4 muhtelif kazı malzemesi

3 şarjör

2 kompresör

138.200 adet makaron

45 kilogram kıyılmış tütün

1 sigara sarma makinesi

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KAPSAMINDA İSE:

45 gram esrar

111 gram metamfetamin

309 gram bonzai

104 gram kannabinoid

11 adet uyuşturucu hap

13 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi.

Kayıp şahıs ve eşya olaylarına da müdahale eden ekipler, kaybolan 14 kişiyi, 2 motosikleti ve 1 cep telefonunu bularak sahiplerine teslim etti.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla denetim ve operasyonların aralıksız süreceği vurgulandı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER