© Elazığ Günebakış Gazetesi

Kadın Çiftçiler Teknik Geziyle Bilgilerini Pekiştirdi

Kadın Çiftçiler Teknik Geziyle Bilgilerini Pekiştirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” programı kapsamında Elazığlı kadın çiftçiler, teknik gezi ile bilgi ve deneyimlerini artırdı.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün ortaklığında yürütülen “Lezzetli Turşular, Mutlu Sofralar” Projesi, 2025 yılı yatırım programına dâhil edildi. Proje kapsamında Sakabaşı Köyü’nde kadın çiftçilere yönelik eğitimler verildi.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü katkılarıyla yürütülen eğitim programında, 25 kadın çiftçiye toplam 124 saat süren “Sebze Yetiştiriciliği ve Turşu Yapımı” eğitimi verildi. Eğitim sürecinin ardından kadın çiftçilerin öğrendiklerini yerinde gözlemleyip deneyim kazanmaları amacıyla Ağın ilçesine teknik gezi düzenlendi.

KADIN GİRİŞİMCİLERDEN İLHAM ALDILAR

Teknik gezi kapsamında ilk olarak Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edildi. Kadın girişimciler tarafından yürütülen geleneksel ve doğal yöntemlerle üretim süreçleri yerinde incelendi. Katılımcılar, kooperatifin üretim modeli ve pazarlama yöntemleri hakkında bilgi aldı.

AĞIN’IN TARIMSAL POTANSİYELİ ANLATILDI

Ağın İlçe Tarım ve Orman Müdürü tarafından yapılan bilgilendirmede, ilçenin tarımsal yapısı, üretim potansiyeli ve kadın üreticilere sunulan destekler detaylı bir şekilde aktarıldı. Katılımcı kadın çiftçiler, hem bölgesel üretim modellerini yerinde görme hem de uygulamalı örneklerden ilham alma fırsatı buldu.

KADINLARIN TARIMSAL ÜRETİMDEKİ ROLÜ GÜÇLENİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen program sayesinde kadın çiftçilerin bilgi ve becerileri gelişirken, kırsalda kadın emeğinin değerlendirilmesine yönelik farkındalık da artıyor. Eğitim ve teknik gezi faaliyetleri, kadınların üretime aktif katılımını desteklemeye devam ediyor.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER