© Elazığ Günebakış Gazetesi

Kadrajlar Pertek’te Buluştu

Kadrajlar Pertek’te Buluştu

Munzur Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES Programı kapsamında yürütülen “Kadrajı Paylaş: Gençlerle Görsel Hikâyeler ve Teknoloji” başlıklı proje, Fırat Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü ile iş birliği içinde Pertek ilçesinde renkli ve verimli bir etkinlikle tamamlandı.

Etkinliğe, Fırat Üniversitesi’nden gelen öğrenci katılımcılarla birlikte toplam 70 kişi katıldı. Program, Pertek İskelesi’nden tekneyle gerçekleştirilen Pertek Kalesi gezisi ile başladı. Kısa bir yürüyüşle kalenin zirvesine çıkan öğrenciler, tarihi yapının sunduğu eşsiz manzara eşliğinde fotoğraf ve drone çekimleri gerçekleştirdiler.

Ardından, tekneyle Pertek Camcı Hıdır Demir Parkı’na geçildi. Teknede davul ve klarnet eşliğinde canlı müzik dinletisi ile başlayan keyifli yolculuk, alana varıldığında yapılan piknik organizasyonu ile devam etti. Katılımcılar burada birlikte yemeklerini yedi, ardından halaylar ve çeşitli eğlencelerle etkinliği renklendirdi.

Etkinliğin uygulamalı eğitim kısmında, Munzur Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Ahmet Aslan tarafından drone eğitimi verildi. Katılımcılar bu eğitimde birebir uygulamalı olarak drone kullanımı deneyimi yaşadılar. Etkinlik sonunda toplu fotoğraflar çekildi, katılımcılar çimlerde dinlenerek sohbet etme imkânı buldu.

Fırat Üniversitesi’nden etkinliğe katılan Nijerya uyruklu öğrenci Fransis, diğer öğrencilerle kaynaşarak güzel bir etkileşim ortamı oluşturdu. Katılımcılar etkinlik bitiminde birbirleriyle vedalaşarak alandan ayrıldılar.

Proje Koordinatörü ve Fotoğrafçılık Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Fatih CEVHER, proje sonunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Beklentilerimizin de üzerinde gerçekleşen bu proje, öğrencilerimiz için sınav öncesi moral ve motivasyon kaynağı oldu. Böyle anlamlı bir faaliyeti gerçekleştirmemize vesile olan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, desteklerini her zaman hissettiğimiz Rektörümüz Prof. Dr. Kenan PEKER’e, Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Genç Ofis çalışanlarına, Munzur Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü ve Genç Haritacılar Kulübü başkan ve üyelerine, Fırat Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü’ne ve tüm katılımcılara yürekten teşekkür ederim.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER