© Elazığ Günebakış Gazetesi

Meclis Gündeminde Öncelik Emeklilerin: Zam Teklifi Masada

Meclis Gündeminde Öncelik Emeklilerin: Zam Teklifi Masada

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, emeklilerin uzun süredir beklediği zam teklifini gündemin birinci sırasına aldı. AK Parti tarafından sunulan ve en düşük emekli aylığının 16 bin 881 TL'ye yükseltilmesini öngören kanun teklifi, öncelikli olarak görüşülecek.

Meclis, bu önemli teklifin görüşmelerini hızlandırmak amacıyla olağan çalışma günlerinin dışına çıkarak 18 Temmuz Cuma, 19 Temmuz Cumartesi, 20 Temmuz Pazar ve 21 Temmuz Pazartesi günleri de toplanacak.

Görüşmeler öncesinde CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi'nin grup önerileri Genel Kurul’da reddedildi. Özellikle Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde meydana gelen ve 12 askerin şehit olduğu metan gazı olayı muhalefet tarafından gündeme taşındı. İYİ Parti’den Buğra Kavuncu, CHP’den Özgür Ceylan ve Yeni Yol Partisi’nden Elif Esen, olayın ihmaller zinciriyle açıklanabileceğini belirterek sorumluların yargı önüne çıkarılmasını talep etti. AK Parti adına konuşan Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise olayla ilgili araştırmaların sürdüğünü aktardı.

AK Parti'nin önerisiyle Meclis gündeminde yer alan diğer önemli maddeler şunlar:

2. sırada: Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler

3. sırada: Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun'daki değişiklikler

4-6. sıralar: Türkiye’nin Birleşmiş Milletler ve çeşitli ülkelerle yaptığı uluslararası anlaşmaların onaylanması

Öte yandan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin’in, 21 Mart’ın Nevruz Bayramı olarak resmi tatil ilan edilmesini öngören kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önergesi kabul edilmedi.

Genel Kurulun bugünkü birleşiminde, emekli maaşlarına zam içeren teklifin görüşmelerine başlanması bekleniyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER