Piyasalarda Sessiz Pazartesi: Kur Sabit Kaldı
GÜNDEMPiyasalarda Sessiz Pazartesi: Kur Sabit Kaldı
DİĞER DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM
Euro/TL: %0,1 artışla 46,8690
Sterlin/TL: %0,1 artışla 54,7890
Dolar Endeksi (DXY): %0,4 düşüşle 97,00 seviyesinde
KÜRESEL PİYASALARI ETKİLEYEN GELİŞMELER
Küresel piyasalarda ise Orta Doğu’daki gerilimin azalması ve ABD'nin ticaret partnerleriyle anlaşmaya varabileceğine yönelik beklentiler, olumlu bir hava estiriyor. Bu gelişmeler, risk iştahını destekleyen unsurlar arasında yer alıyor.
Öte yandan, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası yol haritasına ilişkin belirsizlikler sürüyor. Bu hafta ABD'de açıklanacak istihdam verileri, Fed’in faiz adımlarına yönelik beklentileri şekillendirebilir.
TRUMP’TAN POWELL’A SERT ELEŞTİRİ
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Fed Başkanı Jerome Powell’ı faiz politikası nedeniyle sert şekilde eleştirdi. Trump, Powell’ın yerine faiz indirimine daha sıcak bakan birini getireceğini açıkladı. Bu açıklama, piyasalar tarafından dikkatle takip edilirken, Fed'in bağımsızlığı konusundaki tartışmaları da yeniden gündeme taşıdı.
İlginizi Çekebilir