Resim-İş Mezunlarından TÜBİTAK Destekli Sergi
GÜNDEMResim-İş Mezunlarından TÜBİTAK Destekli Sergi
Sergide, Dede Korkut Hikâyeleri'nin grafik tasarım ve yapay zekâ destekli dijital çalışmaları yer aldı. Açılışa Elazığ Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cemil Yatkın, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Ardından sergiyi gezen protokol üyelerine, mezun öğrenciler hazırladıkları eserlerle ilgili bilgi verdi.
VALİ YARDIMCISI ATEŞ: "YAPAY ZEKÂYLA HARMANLANAN ÇALIŞMALAR KIYMETLİ"
Elazığ Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin Dede Korkut Hikâyelerini yapay zekâ desteğiyle resimlere aktarmasının önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, “Sözsüz iletişim olan resim sanatıyla Dede Korkut’un aileye ve vatana bağlılığı gibi değerleri yansıtmak kıymetli. Öğrencilerimiz çok değerli teknikler kullanarak çalışmalarını oluşturmuş. Bu çalışmaların yapay zekâyla da harmanlandığını görmek bizi memnun etti,” dedi.
DANIŞMAN DR. YELDA USAL: “MİTOLOJİDEN DİJİTALE BİR DÖNÜŞÜM”
Serginin danışmanlığını yürüten Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yelda Usal ise, “Konu olarak Türk mitolojisinden Dede Korkut hikâyelerini seçtik. Öğrencilerimiz grafik tasarım ve yapay zekâ desteğiyle çalışmalarını meydana getirdiler,” dedi.
PROF. DR. AYTAÇ: “GEÇMİŞ İLE ÇAĞDAŞ SANATI BULUŞTURDUK”
Harput Kale Kazısı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, serginin çok paydaşlı bir çalışmayla gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Geçmişin sanat eserlerinin günümüz çağdaş sanat eserleriyle birlikte sergilenmesi güzel bir çalışma oldu. Bu gibi projelerin devamını diliyoruz,” ifadelerini kullandı.
PROF. DR. ESMA ŞİMŞEK: “BU EMEK GELECEĞE ÖRNEK OLACAK”
Fırat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esma Şimşek ise, “Burada çok değerli bir emek var. Öğrencilerimiz Dede Korkut hikâyelerini okuyarak bunları resimlerle anlattılar. İnanıyorum ki bu öğrenciler gittikleri yerlerde bu hikâyeleri öğrencilerine de aktaracak ve bu, diğer insanlara da örnek olacak. Her Türk’ün Dede Korkut Hikâyelerini okuması gerekir,” dedi.
Sergi, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Dijital tasarımlarla yeniden hayat bulan Dede Korkut Hikâyeleri, geçmişten geleceğe bir kültürel köprü niteliği taşıyor.
İlginizi Çekebilir