© Elazığ Günebakış Gazetesi

Seyahat Acenteleri Elazığ’da Fırat’ın Güzelliklerini Keşfetti

Seyahat Acenteleri Elazığ’da Fırat’ın Güzelliklerini Keşfetti

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan “Fırat Turu Projesi” kapsamında TÜRSAB seyahat acentelerinden oluşan 10 kişilik bir ekip Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetti.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan “Fırat Turu Projesi” kapsamında TÜRSAB Seyahat Acentelerinden oluşan 10 kişilik bir ekip Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetti.

Gezi boyunca, Fırat Nehrinin muhteşem manzaraları ve bölgenin tarihi dokusuyla ünlü noktaları ziyaret edildi.

Gezinin ilk gününde Sivrice, Eskibağlar, Keban Barajı, kapalı çarşı ve Harput Kalesi ziyaret edildi.

Bölge illerinin gözde turizm destinasyonlarını tanıtmak amacıyla düzenlenen gezide, Fırat Nehrinin kıyısında bulunan eşsiz yerlerin yanı sıra bölgenin kültürel ve gastronomik zenginlikleri de tanıtıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Şirin Budancamanak, TRB1 Bölgesinin yerel potansiyelini harekete geçirerek sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacıyla plan ve programlar hazırlayan ve bunları paydaşlarıyla birlikte uygulayan Fırat Kalkınma Ajansı tarafından son yıllarda bölge turizminin gelişmesi noktasında hayata geçirilen Fırat Turu Projesi kapsamında çok önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER