© Elazığ Günebakış Gazetesi

TBMM, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na Yeni Üyeler Atadı

TBMM, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na Yeni Üyeler Atadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) görev süresi dolan 5 üyenin yerine yeni üyeleri belirledi. Yapılan oylama sonucunda Fuzuli Aydoğdu, Hakan Yüksel, Seyfi Han, Cengiz Aydemir ve Alişan Tiryaki, 4 yıllığına HSK üyeliğine seçildi.

SEÇİM SÜRECİ 3 TURDA TAMAMLANDI

HSK üyelikleri için TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu tarafından belirlenen 15 aday, Genel Kurul’da yapılan seçimle değerlendirildi. Seçimler; Yargıtay kontenjanından 3, Danıştay kontenjanından 1 ve avukat/yükseköğretim üyesi kontenjanından 1 kişi olmak üzere 5 üyelik için gerçekleştirildi.

Seçim süreci şu şekilde ilerledi:

1. turda hiçbir aday gerekli olan üçte iki çoğunluğa ulaşamadı.

2. turda da 360 oy eşiği (beşte iki çoğunluk) sağlanamadı.

3. turda en çok oy alan adaylar arasında yapılan kura çekimi ile üyeler belirlendi.

Seçilen Üyeler:

Fuzuli Aydoğdu

Hakan Yüksel

Seyfi Han

Cengiz Aydemir

Alişan Tiryaki

Yeni üyeler, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda 4 yıl süreyle görev yapacak.

Bu seçimle birlikte HSK’nın yapısı yenilenmiş olurken, yargı organlarının işleyişinde etkili olacak isimler de belli olmuş oldu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER