© Elazığ Günebakış Gazetesi

Ülkücü Şehit Cengiz Baktemur, İdamının 43. Yılında Kabri Başında Anıldı

Ülkücü Şehit Cengiz Baktemur, İdamının 43. Yılında Kabri Başında Anıldı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) eski İl Başkanı İzzet Ertem, eski Ülkü Ocakları Başkanı İsrafil Top ve çok sayıda ülkücü, Ülkücü Şehit Cengiz Baktemur’u idamının 43. yıl dönümünde kabri başında dualarla andı.

Ülkücü hareketin simge isimlerinden biri olan ve genç yaşta idam edilen Cengiz Baktemur için düzenlenen anma programına, MHP camiasından Nüsret Aslan, Şevket Can Polat gibi tanınmış isimlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende, Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Törende konuşan katılımcılar, Cengiz Baktemur’un vatan ve millet uğruna verdiği mücadelenin asla unutulmayacağını vurguladı. Baktemur’un ve onun gibi ülkücü şehitlerin davasının kendileri için birer bayrak olduğunu belirten konuşmacılar, "Onların idealleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Anma programı, Baktemur’un kabrine karanfiller bırakılması ve edilen dualarla sona erdi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER