Elazığ
05 Haziran, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    39.32
  • EURO
    44.85
  • ALTIN
    4246.2
  • BIST
    9.475
  • BTC
    104717.84$

Bakanlık Yeni Listeyi Açıkladı: Döner Yerine Dil Yedirmişler

Bakanlık Yeni Listeyi Açıkladı: Döner Yerine Dil Yedirmişler
Bakanlık Yeni Listeyi Açıkladı: Döner Yerine Dil Yedirmişler

Tarım ve Orman Bakanlığı, 11 Kasım 2024 tarihinde gıda ürünlerinde hile yapan yeni firmaların isimlerini açıkladı. Yapılan analizler sonucunda, İstanbul, Manisa, Bursa, İzmir, Tokat ve Mersin illerinde faaliyet gösteren bazı firmaların gıda sahtekarlığı yaptığı belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 11 Kasım 2024 tarihinde gıda ürünlerinde hile yapan yeni firmaların isimlerini açıkladı. Yapılan analizler sonucunda, İstanbul, Manisa, Bursa, İzmir, Tokat ve Mersin illerinde faaliyet gösteren bazı firmaların gıda sahtekarlığı yaptığı belirlendi. Bu firmalar, vatandaşlara sağlık açısından riskli ve yanıltıcı ürünler sundu.

Öne çıkan sahtekarlıklar arasında:

  • Kıyma yerine at ve eşek eti,
  • Döner yerine dil eti,
  • Kaşar peynirinin içinde bitkisel yağ,
  • Zeytinyağı yerine tohum yağı kullanılması yer alıyor.

Ayrıca, koyun sütüyle yapıldığı iddia edilen eritme peynirinin içeriğinde aslında koyun sütü bulunmadığı da tespit edildi. Bakanlık, bu tür hileli firmaların listesini guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde yayınlayarak halkı uyarıyor.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!