Elazığ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2417.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64138.69$

ÇERÇİ “KARAKOÇAN’DA LANSE EDİLENLERLE GERÇEKLER FARKLI!”


ÇERÇİ “KARAKOÇAN’DA LANSE EDİLENLERLE GERÇEKLER FARKLI!”
DEVA Partisi Karakoçan İlçe Başkanı Erdem Çerçi ilçede yaşanılan sıkıntıları dile getirerek “her şey normalmiş gibi gündem yaratmaları ve bunu bilmeyen şehir dışındaki ve yurtdışındaki vatandaşlarımıza Karakoçan’ı farklı lanse edilmesi düşündürücü.” İfadelerini kullandı.

Karakoçan’da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Gençlik ve Lavanta Festivali” ile ilgili sıkıntıların yanı sıra ilçe de bulunan bir fabrikada istihdam edilen 140 işçinin çok büyük bir çoğunluğunun asgari ücretin çok altında ve mobing ile çalıştığını iddia eden DEVA Partisi Karakoçan İlçe Başkanı Erdem Çerçi, Belediye Başkanı Ayhan Akbaba’ya sert sorular yöneltti.

Karakoçan’da önünü göremeyen gençlerin göç ettiği, esnafların iş yapamadığı ve sigorta primlerini ödeyemediği için esnafların kepenk indirme noktasına geldiğini ifade eden ilçe başkanı Çerçi sıkıntılara biran önce çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi.

CEVAPLANMAYI BEKLEYEN SORULAR

DEVA Partisi Karakoçan İlçe Başkanı Erdem Çerçi, Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba’nın 20 Ocak tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı "Kıymetli Karakoçanlılar… Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz “Gençlik ve Lavanta Festivalimizde” hangi sanatçıyı görmek istersiniz? Lütfen tatilinizi buna göre ayarlayın " ifadeleri üzerine festivale ilişkin soruları yöneltti.

EKİLEN LAVANTALAR FESTİVALİN MASRAFINI KARŞILIYOR MU?

Başkan Çerçi “Belediye Başkanı Akbaba'ya öncelikle Deva Partisi Karakoçan İlçe Başkanlığı Olarak Buradan Şunları Sormak İstiyoruz; Festivale adını verdiğiniz 36 dönüm arazi üzerine ekilen lavanta bahçesinin hasılatı bu festivalin masraflarını karşılamakta mıdır? Gençlik ve lavanta festivalinde hangi sanatçıyı görmek istersiniz derken Karakoçan’ın yetiştirmiş olduğu yerel sanatçılarımız aklınıza geldi mi?” ifadelerini kullanarak Belediye Başkanı Akbaba’ya “Gençlik ve Lavanta Festivali” ile ilgili sorular yöneltti.

İŞÇİLER MAAŞLARINI ALAMIYOR

Başkan Çerçi “Belediye Başkanı Akbaba Kasım ayında bir Genel Başkanı etiketleyip övündüğün Tekstil Fabrikasında Emekçi Kardeşlerimizin Maaşlarını alamadığını biliyor musunuz?” diyerek işçilerin maaşlarını alamadıklarını söyledi.

ISINMA PROBLEMİ YAŞANIYOR

İşçilerin ısınma problemi yaşadığı ve bu nedenle hasta olduklarını dile getiren başkan Çerçi “Yine bu tekstil fabrikasında kış ayları içerisinde bulunduğumuz bugünlerde ısınma probleminden dolayı mağdur olup hastalanan işçilerin ısınma sorunu yaşadığını biliyor musunuz?” dedi.

ASGARİ ÜCRET ALABİLEN YOK SAYILIR

İstihdam sağlanıyor fakat alınan ücret yeterli değil diyen Başkan Çerçi “Belediye Başkanı Akbaba yaklaşık olarak 140 kişiye istihdam sağlanıldığı tekstil fabrikasında 20 kişinin haricinde geri kalanların 2700 TL civarında maaş aldıklarından haberi var mı?” sorusunu sordu.

Başkan Çerçi “Sabah 08:00 akşam 18:30 kadar çalışan bu emekçilerin maaşlarının Milli Eğitim Tarafından karşılandığından haberdar mısınız? Yine Milli Eğitim Tarafından kursiyer ve ustalık belgesi kimselere verilmediğini biliyor musunuz?” sorusunu sorarak işçilerin ağır koşullarda çalıştıklarını söyledi.

KONUŞMAK YASAK!

İş yerinde konuşmanın bile yasak olduğunu dile getiren Başkan Çerçi “Günlük en az 1000 pantolon üretimi yapılırken çalışan emekçi kardeşlerimize Konuşmak yasak Telefon kullanmak yasak olduğundan haberdar mısınız?” dedi.

MOBİNGLERDEN HABERİNİZ VAR MI?

Sisteme uymayanlara mobing uygulandığını söyleyen Başkan Çerçi “Sisteme Uymayan Karakoçan’ımızın öz evlatlarına yapılan mobing baskılardan vicdanınız rahat mı?” dedi.

ALIN TERİ ÇALINIYOR!

Başkan Çerçi “Belediye Başkanı Akbaba son aylarda işten çıkarılan işçi sayısını kamuoyu ile paylaşmaya yüreğiniz yeter mi? Karakoçanlıların alın teri çalınırken bu tekstil fabrikası adı altında yapılan rantı bizlere açıklamaya yüreğiniz yeter mi?” ifadelerini kullandı.

İŞ YERLERİ KAPANIYOR

Başkan Çerçi “Karakoçan’da gençlerin göç ettiği, esnafların iş yapamadığını, kira ve sigorta primlerini ödeyemediği ilçemizde, acı gerçeklerin olduğu bu günlerde, her şey normalmiş gibi gündem yaratmaları ve bunu bilmeyen şehir dışındaki ve yurtdışındaki vatandaşlarımıza Karakoçan’ı farklı lanse etmesi düşündürücü.” dedi.

ACI TABLO

Başkan Çerçi “İlçemizde ki bu acı tabloyu gurbetteki hemşerilerimize farklı lanse edip güllük gülistanlık bir Karakoçan göstermek sizler için düşündürücü değil mi?” ifadelerini kullanarak ilçede acı bir tablo olduğunu söyledi.

KAYNAMAYAN TENCERELER

Başkan Çerçi “Çok kısa önce sosyal medyanızdan kış uykusunda olması gereken hayvan videoları paylaşırken açlığın hayvanı dahi uykusundan ettiğinin vicdanını evlerde kaynamayan tencereler üzerinden de ettiniz mi?” sorusunu sordu.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Karakoçan halkının her daim yanında olacağını söyleyen Başkan Çerçi “Tüm Kamuoyu Bilmelidir ki Karakoçan Halkı Tüm Festivallerin En Güzeline Layıktır Sosyal Etkinliklerin Her Daim Yanında Olduğumuz Kadar Emekçi Kardeşlerimizin de Yanında Olacağımızdan Kimsenin Şüphesi Olmasın Yapılan Bu Emek Hırsızlığının Sonuna Kadar Takipçisi Olacağımızı Tüm Kamuoyu Önünde Söz Veriyorum” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!