AK Parti’nin 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelede yeni bir sayfa açtığını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgütün silah bırakma kararını hayata geçirdiğini ve kendini feshettiğini belirterek, 47 yıllık terör sürecinin sona erdiğini ilan etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da gerçekleştirilen AK Parti’nin geleneksel değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin yeni bir aşamaya geçtiğini söyledi. “Türkiye artık terörsüz bir döneme giriyor” sözleriyle dikkat çeken Erdoğan, bu sürecin hem askeri başarılarla hem de siyasi kararlılıkla mümkün olduğunu ifade etti.
“TERÖR BİTERKEN, İSTİSMARCILAR DA KAYBEDİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütünün silah bırakma kararı almasıyla birlikte bir dönemin kapandığını, bu gelişmenin bazı çevreleri rahatsız ettiğini dile getirdi:
“Terör, yıllardır bir rant aracına dönüşmüştü. Bundan nemalananlar şimdi en çok rahatsız olanlardır. Çünkü tezgahları bozuluyor, oyuncaklarını kaybediyorlar” dedi.
YİĞİT BULUT’A VEDA, ŞEHİTLERE RAHMET
Konuşmasında geçtiğimiz günlerde şehit olan 12 Mehmetçiği anan Erdoğan, hayatını kaybeden Cumhurbaşkanlığı danışmanı Yiğit Bulut için de duygusal bir mesaj verdi:
“Mekanı cennet olsun, birlikte uzun yollar yürüdük. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.”
SREBRENİTSA VE GAZZE UNUTULMADI
Cumhurbaşkanı, Srebrenitsa Soykırımı’nın 30. yılına da değinerek, Boşnak halkının acısını yürekten paylaştıklarını söyledi. Konuşmasının devamında ise, Gazze’de yaşanan insanlık dramına karşı Türkiye’nin kararlı duruşunu yineledi:
“Mazlumların yanındayız. Gazze’deki zulme sessiz kalmayacağız.”
“TÜRKİYE YÜZYILI’NIN KAPILARI ARDINA KADAR AÇILDI”
Erdoğan, konuşmasının sonunda “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna vurgu yaparak, her bir vatandaşın eşit ve onurlu şekilde bu hedefin bir parçası olduğunu belirtti:
“Kürt, Türk, Arap ayrımı yapmadan, gönül gönüle büyük Türkiye’yi kuracağız. Bu milletin her ferdi birinci sınıf vatandaştır.”
“MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ KİMSE SORGULAYAMAZ”
Erdoğan, ittifak ortağı Devlet Bahçeli ve MHP’nin milliyetçiliğini sorgulayanlara sert tepki gösterdi:
“Şahsımın ve yol arkadaşlarımın da milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değildir.” diyerek Cumhur İttifakı’na sahip çıktı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.