Elazığ
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    35.17
  • ALTIN
    2465.8
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65018.76$

Doktor Sami Güngör Uyardı; Hamileler Dikkat ! Tedbiri Elden Bırakmayın


Doktor Sami Güngör Uyardı; Hamileler Dikkat ! Tedbiri Elden Bırakmayın
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sami Güngör, beslenme konusunda, hamile kadınların daha iyi beslenmelerini ve dikkatli olmalarını öneriyor. Özellikle gebeler, idrar yolu enfeksiyonu ve vajinal enfeksiyonlara daha yatkın olduğunu bu dönemde bol bol su tüketmelerini ve hijyen kurallarına riayet etmelerini vurguluyor.

 

ÖZEL HABER:AYDANUR KAYA/MELTEM TURAN

Hamilelerin ek yük taşıdıkları ve kilo aldıkları için yaz günlerini zor geçirdiklerini vurgulayan Güngör, "Gebeler ek bir yük taşıyorlar. Bu hem bebeğe bağlı hem de aldıkları kiloya bağlı. Ayrıca kan hacminin ve kalp atım hızının artmasına bağlı olarak ki, bunlar normal değişiklikler, gebelerde birtakım olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. Ateş basmaları olabiliyor. Buna sıcak havalar da eklenince ciddi zorlanabiliyorlar.bunların yanı sıra geberlerde idrar yolları enfeksiyonu ve vajinal enfeksiyonlar artış gösterebiliyor.”Güngör gebelerin enfeksiyon hastalıklarına yatkın oldukları bu dönemde neler yapmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu."

Dr. Sami Güngör, yaptığı açıklamada, gebelikte yüksek olan progesteron hormonunun vücut ısısını 0,3-0,5 derece arttırdığını, bunun da sıcakların daha fazla hissedilmesine sebep olduğunu belirtti.

 “İlk Tercihleri Su Olmalı”

Güngör, hamilelerin yaz aylarını rahat geçirmesi için bol su içmeye özen göstermeleri gerektiğini belirterek, şu önerilerde bulundu:

"Şekerli ve gazlı içecekler içilmemeli. Bu hem mideyi rahatsız eder, hem fazla kalori alınmasına yol açar. Çok fazla çay ve kahve içmek de vücuttan daha fazla su kaybedilmesine neden olur. Yaz aylarında hamilelerin içecek olarak ilk tercihi su olmalı. Hamilelerin su kaybı fazla olduğu için bunu bol su içerek yerine koymak hayati öneme sahip. Ayrıca, soda, süt, ayran ve şekerli olmayan limonata ve meyve suları da içebilirler."

“Karbonhidrattan Kaçınmalı”

Gebelikte az kilo alacak şekilde beslenmenin önemine dikkati çeken Güngör karbonhidrattan kaçınarak, taze meyve, sebze ve salata tüketilmesi önerisinde bulundu.

“Temiz Havada Bol Yürüyüş Yapılmalı”

Güngör; düzenli yürüyüşün de hamile kadınlar faydalı olduğunu ifade eden Güngör yürüyüşün çok sıcak havalarda gündüz saatlerinde değil, akşam serin dönemlerinde yapılmasının daha sağlıklı olduğunu da hatırlattı. Hamilelerin güneşin dik geldiği 11.00-16.00 arasında dışarı çıkmaması, çıkacaksa da gölge alanları tercih etmesi, şapka ile gözlük kullanması gerektiğini kaydetti.

“Pamuklu Veya Keten Giysiler Tercih Edilmeli”

Yaz aylarında hamilelerin giyeceği kıyafetin açık renkli, pamuklu veya keten olmasının önemine dikkat çeken Güngör, havuz veya deniz sonrası enfeksiyonlara karşı ıslak mayoyla oturulmaması gerektiğini aktardı.

Son olarak Güngör hamile kadınlar için bu basit beslenme ve hareket önerilerine uymak, genel sağlık ve gebelik sürecinin daha sorunsuz geçmesine yardımcı olduğunu belirterek tavsiyelerine uyan anne adayları ve bebekleri için daha sağlıklı bir yaz dönemi geçirmeleri hedefleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!