Elazığ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9130.05
  • BTC
    70049.26$

ELAZIĞ’DA “ANADOLU BİLİŞİM FESTİVALİ” BAŞLADI


ELAZIĞ’DA “ANADOLU BİLİŞİM FESTİVALİ” BAŞLADI
Anadolu Bilişim Buluşmaları kapsamında Elazığ’da düzenlenen “Anadolu Bilişim Festivali” başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Fırat Teknokent ve Kamu Bilişim Derneği işbirliği ile düzenlenen Anadolu Bilişim festivali start aldı.

Özel bir otelde başlayan festival çok sayıda Akademisyen, üst düzey yönetici ve konularında uzman isimleri ağırlıyor.

Birçok konun ele alınacağı festivalde özellikle İş Dünyasındaki Kaçınılmaz Zorunluluk: Dijital Dönüşüm, Değişen, Gelişen Ve Dönüşen Elazığ Vizyonu, Endüstri 4,0 Ve Toplum 5,0 Kapsamında Dijital Dönüşüm Ve Siber Güvenlik konuları değerlendirilecek.

Festivalin açılış programında konuşan Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Fırat Üniversitesinin bilişim alanında en çok yayın yapan ikinci üniversite olduğunu söyledi. Akın, “Bugün Fırat Üniversitesi Türkiye’deki bilişim alanında en çok yayın yapan ikinci sıradaki üniversite. Yetkinlik bakımından, yetkinlik haritalarında çok ön plana çıkan bir üniversite bilişim alanında. Bilişim alanında yaklaşık sadece yapay zekayla ilişkili çalışan 79 tane öğretim üyemiz var, 6 bin tane öğrencimiz var lisans, ön lisans seviyesinde, 500’e yakın yüksek lisans ve doktora yapan insanımız var. Elazığ’ın ve Fırat Üniversitesi’nin bilişim alanında bir hikayesi var bu hikaye ulusal, uluslararası çapta. Göç veriyoruz, YASED başkanı 30 bine yakın bilişimciyi göç verdiğimizi söyledi bu rakamın 100 bine gideceğini söyledi. Peki bunlar bu işin insan kaynaklarının ana unsurlarından biri olan Fırat Üniversitesi’nden olmuyor mu, oluyor. Çok arkadaşımız yurt dışında da görev yapıyor. Belirli alanlar belirli konular var ki bu alanlarda bizim öğrencilerimiz gerçekten aranıyor” dedi.

Ruijie Networks Türkiye-Azerbaycan -Kıbrıs Ülke Müdürü Yunus Han’da Çin merkezli teknoloji şirketleri hakkında bilgi verdi.

Ulak Haberleşme Genel Müdürü Zafer Orhan, bilişim sektörünün önemine değindi.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ belediyesinin sadace şantiye belediyeciliği yapmadığını bilim alanında çalışmalar yürüttüğünün altını çizdi. Bilginoğlu, “Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ile iş birliği içerisinde çok özel ve önemli projelerde hep beraberiz, hep birlikteyiz ve bu birliktelikte devam ediyor. Bahsi geçen roket yapımında yine takım kaptanımız Safa beyle oradaki İpekyolu’yla Elazığ Valiliği, Özel İdare, Belediye hep beraber çok özel projeleri devam ettiriyoruz ve bundan sonrada ettireceğiz. Elazığ Belediyemiz yine belediyemizin kurumsal anlamına bir nitelik kazandıran coğrafi bilgi sistemlerini de nihayete erdirdi ve Elazığ’ımızın, insanımızın ve belediyemizin hizmetine sunacak dolayısıyla Elâzığ Belediyesi Sayın Belediye Başkanımızın önderliğinde sadece şantiye belediyeciliği değil bilimsel, kültürel, sanat ve sosyal anlamda da hizmet ediyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi.

Değişen, gelişen ve dönüşen Elazığ vizyonu oturumunda Fenercell Founder & CEO’su Hakan Demir, 2022’nin teknoloji trendleri hakkında bilgi verdi.

Gençleri önemsediklerini belirten ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, gelecek yüzyılın gençlerin yüzyılı olduğunu söyledi. Elgin, “Vizyon program, gençlerimiz burada biz gençlerimizi çok önemsiyoruz çünkü bayrağı teslim alacak onlar. Bu yüzyıl ve gelecek yüzyılı ve geleceği onlara vereceğiz. Biz onlara ne kadar sürdürülebilir, çevreci, kendiyle barışık bir ortam sunarsak bizden iyisi yok diyoruz” dedi.

Eski TEİAŞ Genel Müdürü Halil Alış’ta yapılan çalışmaların insan merkezli olması gerektiğini ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!