Timur Gök: Kamu Birliği Konfederasyonu Elazığ İl Temsilcisi, 2025 yılı Ocak ayında kamu çalışanlarına yapılan %6’lık zammın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri karşısında eridiğini açıkladı.
Açıklanan enflasyon oranları şu şekilde:
Ocak: %5,03
Şubat: %2,27
Mart: %2,46
Nisan: %3,00
Toplamda dört aylık enflasyon %12,29’a ulaşırken, memurların maaşları yalnızca %6 oranında arttı. Bu da %6,94 oranında bir enflasyon farkı yarattı. Kamu çalışanlarının maaşları hızla alım gücünü kaybediyor ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor.
Talep: Enflasyon farkları hemen maaşlara yansıtılmalı!
Kamu Birliği Konfederasyonu olarak, enflasyon farklarının yıl sonu beklenmeden maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz. Ayrıca, kamu çalışanlarının alım gücünü koruyabilmesi için refah payı eklenmeli ve yıllardır süregelen kayıpların telafisi sağlanmalıdır.
ADALET TALEBİ
Kamu emekçileri, sabırla değil, adaletle yaşamak istiyor. Bu taleplerin bir an önce karşılanması gerektiğini vurgulayan Timur Gök, kamuoyuna bu durumun acilen çözülmesi gerektiğini duyurdu.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.