Elazığ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9072.35
  • BTC
    69952.79$

Hayat Boyu Öğrenme Şenliği Düzenlendi, Kadınların Emeği Göz Kamaştırdı


Hayat Boyu Öğrenme Şenliği Düzenlendi, Kadınların Emeği Göz Kamaştırdı

Hayat Boyu Öğrenme haftası dolayısı ile Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen hayat boyu öğrenme şenliği start verdi Yoğun katılımın olduğu konsere Vali ömer toraman ,eşi Neşe Toraman ,İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, STK Temsilcileri, Siyasi Parti Kadın Kolları Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Çeşit çeşit ,rengarenk ürünlerin sergilendiği ürünler görenleri hayran bıraktı. Ahşap boyama sanatından, dikiş nakış ürünlerine, birbirinden özenle yapılmış takı tasarımlarına, el emeği göz buru örgü işlerine,rengarenk çini işlerine kadar bütün el sanatlarına dair bir çok el emeği göz nuru çalışmalar sergiledi. Yağlı boya tabloları, örgü işleri ,bir çok sanat eserine dönüştürülmüş ürenler  görenleri kendisine hayran bıraktı…

“Herşey Kadının Emeğiyle Güzelleşir”

Elazığlı kadınlar dokundukları her şeyi güzelleştirmeye devam ediyor.atık malzemelerden geri dönüşüm yaparak ortaya yepyeni özgün ürünler çıkarıyorlar. kadın elinin değdiği her şeyin güzelleştiğinin örneklerinden olan sergide usta öğreticiler de en az öğrencileri kadar heyecanlı ve mutlu. Halk eğitim merkezi bünyesinde açılan kurslara katılım her geçen gün artıyor. Bir çok kadın hem sanat öğrenmek , hem de öğrendikleri el sanatlarını icra ederek gelir kapısını aralıyor. Öğrenciler yaptıkları ürünleri sergide satarak gelir elde ediyorlar.

Her kesimden, hemen hemen her yaştan birçok kadın kurslarda bir araya geldi. Birlik ve beraberlik içerisinde el sanatları icra eden kadınlar kursların açılmasından çok memnun. Sosyal anlamda kendilerini iyi hissettiklerini belirten kadınlar  kendilerine olan özgüvenlerini yenilediklerini ve usta öğreticileriyle bir aile ortamı içerisinde öğrenim gördüklerini ifade ettiler.

Kursiyer olarak katıldığı kurslardan başarı göstererek branş sertifikaları alan ve daha sonra belirli ustalık ve usta öğreticilik belgelerini alan İlknur okur ise şu açıklamayı yaptı;

Kursiyer Olarak Katıldığım Kurslardan Usta Öğretici Olarak Çıktım

“Gazetenizin sergimize gösterdiği ilgi için çok teşekkür ediyorum. Ben İlknur Okur lise mezunuyum. Benim halk eğitimde ki serüvenim şöyle başladı. Halk eğitim kurslarına giderek kendimi geliştirip ustalık ve usta öğreticilik belgelerini almaya hak kazandım. Şimdi ise  Halk eğitimde usta  öğreticilik yapıyorum. Bir zamanlar öğrenci olarak katıldığım sergilere uzun bir süredir usta öğretici olarak katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kadınların el sanatlarına olan meraklı, kendilerini geliştirme çabaları ve öğrendiklerini uygulamadaki çabaları bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. el sanatları dalı altında bir çok ürün yapıyoruz en önemlisi  Filografiyle diğer el sanatlarını birleştirerek ortaya yepyeni özgün tasarımlar çıkarıyoruz. Örneğin ibrik figürü olan tablomuzda bir müzik biz ferah feza ayini notalarıyla granül kahveyle aharladık .Daha sonra yakarak dizayn edip yapıştırdık. Sonrasında vernikleyip üzerine filografi Osmanlı ibriği çalıştık. diğer bir tablomuz olan  Radyolu ve kazanlı tablolarımızda alt zemin boyama tekniğiyle şablon çalıştık üzerine  tasarım radyo gaz lambası çalıştık. etrafına eski dantelleri soğan suyuna batırılıp çerçeve yaptık.ve yaptığımız bir çok tablo meşakkatli büyük bir özen ve dikkat isteyen ürünler. Öğrencilerimizle birlikle Bir sene içinde yaptıkları ürünlerin ziyaretçilerimizle buluşması bizim için çok önemli bir durumdu. Hepimiz için kadınlarımızın verdiği emek gurur kaynağı oldu. Emek veren herkese, katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederiz” diyerek mutluluklarını dile getirdi.

 

 

 

Elvan özdemir, “el sanatları dalı takı tasarım tel kırma kağıt rölyef gibi bir çok el sanatları dalında çalışmalar yapıyoruz en önemli amacımız ise kadınlarımızı sosyalleştirmek onları topluma kazandırmak. Küçük bir gelir kapısı açmak. kadınlarımız toplumun her alanında yer alsın istiyoruz. Kadın gerçekten emek verdiği her şeyi güzelleştirir kadınlarımız bize bunları gösterdi öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Usta öğretici Mehtap Ağaoğlu ise sergi ile ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti;

“El sanatları öğretmeniyim. Toplum ruh sağlığı merkezinde görev yapmaktayım. Ürünlerimizin çoğunluğunu keçeden yapıyoruz Elazığ Her sergi büyük bir emek , güzel bir heyecan yaşıyoruz. Saatlerce emek vererek yapılan çalışmaların meraklı,ilgili gözlerle izlenmesi çok sevindirici. Bizlere ve değerli kursiyerlerimize el emeği, göz nuru çalışmalarımızı en güzel şekilde sergiliye bilmemiz için uğraşan Müdürümüz Kenan Tapar beyefendi ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum Biz büyük bir aileyiz ve bu ailenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum.”

Döküm ve ahşap üzerine çalışmalar yapan usta öğretici Hilal Turan , kadınlarla birlikte çok güzel işler yaptıklarını büyük bir emek ve özveriyle çalışıp sergiye hazırlandıklarını söyledi.

“Hilal Turan kadim sanat atölyesinde beraber hocalık yaptığımız Şenay Dost ile birlikte halk eğitim hocasıyız döküm ve ahşap üzerine çalışmalarımız var. Bizler öğrencilerimizle büyük bir özveri içerisinde çalışıp sergimiz için çalışmalar yaptık. Sergimize gelen tüm konuklarımıza ve emek veren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Halk Oyunları Gösterisiyle Açılışta Herkesin Beğenisini Topladı

 Şehit Oktay Bulun Anadolu Lisesinde Müzik Öğretmeni  Tarık dik ise şu açıklamaları yaptı ;

“Şehit Oktay Bulun Anadolu Lisesinde Müzik Öğretmeni olarak  görev yapmaktayım. İsmim Tarık DİK, evli ve bir çoçuk babasıyım. Okulumuzda bu yıl itibari ile Elazığ yöresi Halk oyunları ekibi kurmuş bulunmaktayız. Bu ekibin en büyük destekçisi Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz sayın Kenan TABAR beylerdir. Halk Eğitim bünyesinde açılan kurs sayesinde Doğukent mahallesinde olan okulumuzda kurs açmış olduk. Bu kursa 45 öğrenci ile devam ederek Elazığ ilinin Halkoyunları anlamında sporcu lisansı en yüksek okuluyuz. Ekibimiz kadın ve erkek öğrencilerden karma bir şekilde oluşmaktadır. Bu yıl yapılan okul Sporları yarışmalarında il geneli düzenlemeli sahne dalında 1. Lik, düzenlemesiz dalda ise 2. Lik alarak Elazığ ilini, Bitlis okul Sporları Grup yarışmalarında temsil etmeye hak kazanarak orada da okul Sporları alanında bölge grup 3. Lük derecesi getirmiştir.Bu yıl kurulmasına rağmen Elazığ genelinde büyük ses getiren ekibimiz geleceğe yönelik çalışmalarına devam etmektedir.En kısa sürede Elazığ iline Türkiye şampiyonasın da temsil edeceğimize inancımız sonsuz durumdaBizlere hep destek olan İl milli eğitim müdürümüze ayrıca halk eğitim kurumunun tüm imkanlarını seferber eden Kenan TABAR beye ayrıca teşekkür etmememiz gerekir” ifadelerini kullandı.

31 yıldır en sanatları branşında görev yapan usta öğretici  Sibel yüksel açılan kursların kadınları topluma kazandırmanın ve sosyalleşmelerini sağladıklarını söyleyerek şu açıklamaları yaptı:

Kadınlarımızın Sanat İcra Etmeleri Gurur Verici

“Konya Selçuk Üniversitesi eğitim fakültesi el sanatları bölümü mezunuyum. 31 yıldır usta öğretici olarak görev yapmaktayım. El sanatları branşından dersler vermekteyim. Kurslarımız da kadınlar hem sanat öğreniyorlar hemde sosyalleşiyorlar. Kendinden emin üretim yapan sanat icra eden kadınlarımızın olması buna öncülük ediyor olmamız gurur verici. Emeği geçen herkese sayın valimize ve değerli eşine verdikleri destek için teşekkür ederiz çok teşekkür ediyorum”. diyerek sözlerini tamamladı.

Halk Eğitim Merkezi Dekoratif El Sanatları usta öğreticisi Çağla Yıldırım ise ; Dönem içerisinde  seminerler düzenleyerek, kişisel gelişimimize katkı sağladıkları için başta Halk Eğitim Merkezi müdürümüz sayın Kenan Tabar'a ve müdür yardımcılarımız Enver Karataş ve Ferhat Yüzer'e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Usta öğretici Mehtap girgin; “Halk etiğimi merkezi bünyesinde  ahşap boyama dersleri veriyorum. Öğrencilerimle sergiye katılacağımız için çok heyecanlı bir şekilde çalıştık.tüm arkadaşlarımız öğrencilerimiz çok güzel işler çıkarttılar. Harika bir sergi oldu. Bir sonra ki dönemlerde de halkımızı kurslarımızı gelip görmelerini isteriz” diyerek bir başka kurs döneminde herkesi kurslara katılmaları için çağrıda bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!