Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevlerinde uygulanacak yeni bir düzenlemeyi kamuoyuyla paylaştı. Hükümlülerin tahliye sonrası hayata daha güçlü bir şekilde adapte olabilmeleri amacıyla iş bulma ve danışmanlık destekleri içeren bir protokol imzalanıyor.
TAHLİYEYE BİR AY KALA İŞKUR İLE GÖRÜŞME İMKANI
Yeni işbirliği protokolü kapsamında, tahliyesine bir ay kalan hükümlüler, İŞKUR’un iş ve meslek danışmanlarıyla bire bir görüşme yapabilecek. Bu sayede hükümlüler, serbest kaldıktan sonra iş hayatına daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde katılabilecek.
DANIŞMANLIK DESTEĞİ DEVAM EDECEK
Protokol sadece iş görüşmeleriyle sınırlı kalmayacak. Hükümlüler, ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde de danışmanlık hizmeti alabilecek. Bakan Tunç, bu uygulamanın topluma kazandırma sürecinde önemli bir adım olduğunu belirtti.
AMAÇ: YENİDEN SUÇ İŞLEMEYİ ÖNLEMEK, TOPLUMA KAZANDIRMAK
Yeni düzenleme, hükümlülerin cezaevi sonrası yaşama geçişini kolaylaştırırken, aynı zamanda yeniden suç işleme riskini azaltmayı hedefliyor. Bakanlık yetkilileri, iş ve sosyal desteklerin hükümlülerin topluma entegrasyonunu hızlandıracağını ifade etti.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.