Elazığ
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67944.940$

İhale Koşulları Elazığlı Firmaların Aleyhine

İhale Koşulları Elazığlı Firmaların Aleyhine
İhale Koşulları Elazığlı Firmaların Aleyhine

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Elazığ’da yapılacak olan 1200 adet hafif çelik köy konutu için davetiye usulü ile çıktı. Davetiye gönderilen firmaların kimler olduğu, hangi kriterler gözetilerek bu firmaların belirlendiği ve Elazığlı firmalara karşı neden ayrımcılık yapıldığının açıklanması bekleniyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Elazığ’da yapılacak olan 2 tane 300 ve 3 tanede 200 lük grup halinde toplam 1200 köy konutunun yapım işini davetiye usulü ile ihaleye çıktı.

Elazığ’da yapılacak olan 1200 köy konutunun 5 yüklenici firma ile yapılmak istendiği dile getirilirken gruplandırmanın yüksek olmasından dolayı iş bitirme yeterliliği olamayan birçok Elazığlı firmanın bu rekabet ortamına giremeyeceği de ifade ediliyor.

Köy konutları yapım işinin 200 ve 300 grup halinde değil de 50’li gruplar halinde yapılması durumunda Elazığlı firmalar da bu rekabet ortamına girebilecek ve Elazığ’da istihdam imkanı sağlayan firmalar da bu sürece katılım sağlayabilecekti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 1200 köy konutu yapım işini hangi gerekçelerle 200 ve 300’lü gruplar halinde ihaleye çıktığı bilinmezken, bu tür bir gruplandırmayla Elazığlı firmaları kapsam dışında tutmanın amaçlandığı iddia ediliyor.

İl Müdürlüğünün hangi firmalara davetiye gönderdiği açıklanmazken, bazı firmaların aranıp Elazığ Valiliğinin de ismi ifade edilerek kendilerine 300 konut yapım işinin verildiği iddia edildi.

Yine iddialara göre konut yapımı için davetiye gönderilen firmaların Elazığlı firmalar olmadığı, Elazığlı firmaların kapsam dışında tutulduğu dile getirildi.

Elazığ kamuoyu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden köy konutları yapım işinin hangi gerekçelerle gruplandırıldığı, hangi firmalara davetiye gönderildiği, davet gönderilen firmaların hangi kriterlere göre seçildiği ve firmalara önceden yapım işi verildiğinin ifade edilip edilmediğinin açıklanmasını bekliyor.

Elazığ’da yaşanan her iki depremden büyük bir zarar gören Elazığlı firmaların kapsam dışında tutulması haksız rekabet olarak değerlendirilirken, böylesi bir kararın arkasında hangi iradenin olduğu da merak ediliyor.

Elazığ’a yatırım yapan, Elazığ’da istihdam sağlayan yerel firmalara karşı uygulanan bu haksızlığın giderilmesi kamuoyundan beklenirken, özellikle Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ın bu konuda inisiyatif alması bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!