Elazığ
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67089.793$

Merkez İlçe Köy Muhtarları Toplantısı Yapıldı

Merkez İlçe Köy Muhtarları Toplantısı Yapıldı
Merkez İlçe Köy Muhtarları Toplantısı Yapıldı

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman Başkanlığında, Merkez İlçe Köy Muhtarlarının toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde kırsal alanlardaki yapılaşma konusu vardı…

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman başkanlığında, merkez ilçe köy muhtarlarının toplantısı yapıldı.

İl Özel idaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen yeni dönemi muhtarlarının ilk toplantısına; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ve merkez ilçe köy muhtarları katıldı.

Toplantıda muhtarların talep ve sorunları istişare edildi.

Muhtarlarla istişareye önem verdiklerini belirten Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, problemleri görmezden gelme gibi bir alışkanlıklarının olmadığına dikkat çekti.

Vali Toraman, “Biz istişareye ve dinlemeye önem veriyoruz. Özellikle yeni seçilen muhtarlarımızdan istirhamımız şu talepleri şüphesiz dile getirecekler, ilgili birimlere aktaracaklar konunun takipçisi olacaklar. Ancak ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının da işlerini yaparken tabi oldukları kanunlar olduğunu, kurallar olduğunu ve bunların yanına birde bütçe kısıtı olduğunu hiçbir zaman hatırdan çıkarmamak lazım. Mevcut kaynakları kullanabileceğimiz kaynakları gerçekten rasyonel olarak en acil olan en elzem olanlardan başlamak suretiyle problemleri el birliğiile çözerek ilerleyeceğiz” dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş, imar planında dikkat edilmesi gerekenleri paylaşarak kaçak yapılaşmaya karşı olunduğunu ifade etti.

Ali Şiş,” Burada özellikle şunu arz etmemiz lazım. Şunu da bilmemiz lazım muhtarlarımız olarak. Bizim imar olan şehir merkezlerinde bir bina yapılırken ne gibi bir işlem yürütülüyorsa kırsalda da aynı şekilde bu baraka olabilir konteyner olabilir veya bina yapımı olabilir ne olursa olsun bizim imar müdürlüğümüzden gerekli işlemleri yürütülerek işlemlere başlanılması lazım. Bazen köylerde karşılaşıyoruz muhtemelen sizde karşılaşacaksınız bu benim arsamda ki yapabileceğim basit bir barakaya ruhsat mı istenir ruhsat mı aranır evet aranır. Bütün yapılaşma ile ilgili kırsal alanlarda adı ne olursa olsun neresi olursa olsun ve ne şekilde büyük olursa olsun mutlaka ve mutlaka bizim imar müdürlüğümüze müracaat ederek imar müdürlüğümüzden gerekli işlemler takip edilerek ruhsat alınması ve sonrasında da o ruhsata uygun imalatın yapılması şarttır” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!