Elazığ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2301.6
  • BIST
    9056.12
  • BTC
    70495.76$

Milletvekili Erol, Baskil’de Depremzedelerle Bir Araya Geldi


Milletvekili Erol, Baskil’de Depremzedelerle Bir Araya Geldi
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, meydana gelen depremler sonrasında Baskil’e sığınan depremzedeleri ziyaret etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen, 6 ve 7 Şubat depremlerinin en çok zarar verdiği illerden olan Malatya’dan ayrılan depremzedelerin ilk durağı Elazığ’da Baskil ilçesi oldu.

Malatya’daki evleri depremler nedeniyle kullanılamaz hale gelen çok sayıda depremzede, yakınlarının yanı sıra misafirhanelerde ağırlanıyor.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Baskil ilçesindeki depremzedeleri ziyaret ederek, depremzedelerin ihtiyaçları noktasında bilgi aldı.

EROL: “ELAZIĞLI HEMŞEHRİLERİMİZ DEPREMDE MALATYA’YA SAHİP ÇIKTILAR”

Malatya’ya sahip çıkan ve desteğe giden herkese teşekkür eden Milletvekili Gürsel Erol, Malatya’da her enkaz başında bir Elazığlı ailenin yardım ederken gördüğünü söyledi. Erol, “Hem Baskil halkı gelen hemşehrilerine sahip çıktılar hem de Elazığlı hemşehrilerimiz depremde Malatya’ya sahip çıktılar. Ben buradan Malatya’ya sahip çıkan, Malatya’ya desteğe giden ilimizin valisine, ilimizin belediye başkanına, Elazığlı hemşehrilerimize, sivil toplum örgütlerine hepsine canı gönülden teşekkür ederim. Elazığlılar, Elazığlı olmanın Gakkoş’luğunu babayiğitliğini bu depremde de gösterdiler. Gittiğimiz her enkazın başında bir Elazığlı aileyi gördük. Elazığ’dan karı koca, çocuğuyla arabasını doldurmuş ne bulmuşsa yorgan, giyecek, içecek o an eline ne geçmişse arabasının bagajına koymuş Malatya’ya gelmiş oradaki hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için ben ne yapabilirim diye kendisini gönüllü bir sorumlu hissetmiş. Bu anlamda bütün Elazığlı hemşehrilerimize bu babayiğitliğinden, gönül insanlığından dolayı, yardım seferberliğinden dolayı canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

EROL: “ELAZIĞ BUNDAN SONRA AĞIR HASARLI BİNALARINI YIKARSA BU BÖLGE DEPREME KARŞI EN HAZIRLIKLI İLLERDEN BİRİSİ OLACAK”

Milletvekili Erol, Ağır hasarlı evlerin yıkılması ve yapılacak olan evlerin tamamlanmasıyla bu bölgede depreme en hazırlıklı ilin Elazığ olacağını belirti. Erol, “Elazığ bundan sonra ağır hasarlı binalarını yıkar, evlerini yenilerse, köy konutlarımız tamamlanırsa bu bölgede depreme karşı en hazırlıklı illerden birisi olacak ama bunu yaparken de bütün hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini düşünmek zorundayız yani onların mülkiyet hakkını korumak zorundayız. Çünkü birçok insanımız bizim için ev kutsal bir mekandır. Yemeyiz, içmeyiz deriz ki başımızı sokacağımız bir evimiz olsun, insanlar gariban hayatları boyunca çalışmışlar bir ev almışlar, başlarını sokacakları bir yuvası olmuş ama afet. Afet geldiği bu bölgeyi vurdu. Şimdi insanlar evinden yurdundan oldular. Devletin yapması gereken bu mağduriyeti gidermek vatandaşlarımızın yeni risklere açık olmaması için bu konutların biran önce yapılması” şeklinde konuştu.

EROL: “AĞIR HASARLI BİNALARIMIZIN BİRAN ÖNCE YIKILIP YENİLENMESİ LAZIM”

Çevre illerde olabilecek depremlerin Elazığ için iki ayrı önemi olduğunu hatırlatan Milletvekili Erol, yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi. Erol, “Bu depremin ilimiz için iki ayrı önemi var yani önemsememiz gereken iki önemli şey var. Birincisi ağır hasarlı binalarımızın biran önce yıkılıp yenilenmesi lazım. Özellikle kırsal bölgelerde bütün köylerde taranarak teknik elemanlarca, hasar tespitlerin bitmesi lazım. İkincisi, mutlaka ama mutlaka Malatya’da bir deprem oldu arkadaşlarımdan bilgi aldım Baskil’e Malatya’dan yaklaşık 40 bin nüfus gelmiş belki daha fazla” ifadelerini kullandı.

EROL: “100-150 BİN CİVARINDA DÜZENSİZ GÖÇ ALACAĞIZ”

Erol, Bingöl ve Tunceli’nin de Afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Erol, “Elazığ Afet Bölgesi İlan edildi. Peki, biz niye Tunceli ve Bingöl’ü istedik? Dedik ki eğer oralarda siz tedbir almazsanız orada bir deprem olursa Elazığ’da 60 bin Bingöllü yaşıyor 40 bin Tuncelili yaşıyor yani bu üç şehir iç içe girmiş. Yani üç bu şehrin ticareti, ekonomisi, alışverişi, yaşam kültürü her anlamda iç içe girmişi şehirler çünkü nüfus birlikteliği var. 100-150 bin civarında düzensiz göç alacağız bu düzensiz göç Elazığ’da ev bulamayacaksınız, Elâzığ’da fiyatlar yükselecek, Elazığ’daki şartlar daha da zorlaşacak. Bundan dolayı bunu da gündeme getirdik dün de Bingöl’de bu talebimizi ilettik bununla ilgili de Mecliste tekrar bu konuyu gündeme getireceğiz, AK Parti Bingöl Milletvekilleriyle de bu sorunun çözümüne katkı vereceğiz” dedi.

EROL: “BASKİL’E MALZEME GETİRECEĞİZ”

Milletvekili Erol, son olarak Baskil’e yardım göndereceklerini ifade etti. Erol, “Daha önceden buraya bir malzeme gönderdik şimdi yine buraya malzeme getireceğiz belediyelerimizden çünkü deprem bölgelerinde acil ihtiyaçlar giderildi şimdi Elazığ ile ilgili tüm köylere tek tek Baskil’in bütün köylerine ilçe başkanımız, il başkanımızın aracılığıyla tek tek malzeme göndereceğiz. Battaniye, çadır, erzak, giyim göndereceğiz, ihtiyaç olan her şeyi göndereceğiz çünkü oradaki insanın evi yıkıldı buraya çaresizlikle geldi bize düşen buradaki insanlarımıza sahip çıkmak onları rahatlatmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!