Elazığ
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.41
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2434.2
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63757.06$

Milletvekili Erol: “Elazığ’a Haksızlık Yapılıyor”

Milletvekili Erol: “Elazığ’a Haksızlık Yapılıyor”
Milletvekili Erol: “Elazığ’a Haksızlık Yapılıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın Kültür Yolu Festivalleri projesi kapsamına alınmamasını TBMM’ye taşıdı.

Elazığ, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve şehirlerin uluslararası alanda tanınmasına olanak sağlayan Kültür Yolu Festivalleri Projesi kapsamına dahil edilmedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bu durumun Elazığ’a yapılan bir haksızlık olduğunu dile getirerek sorunu Meclis’e taşıdı.

Bu kapsamda 3 sorudan oluşan önergeyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunan Erol, Elazığ’ın bu doğrultuda ciddi bir potansiyel taşıdığını belirterek şehrin proje kapsamına alınıp alınmaması adına bir çalışma yürütülüp yürütülmediğini sordu.

“PROJENİN AMACI NEDİR?”

Önergede, Kültür Yolu Projesinin amaçları hakkında bilgilendirmede bulunan Erol, “Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye'nin kültürel değerlerini mimarlık, tarih, kültür ve sanat yoluyla zihinlere aktarmanın yanında şehirlere marka etkinlikler de kazandırmaktadır. 2021'in Ekim ayında İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayan ve bugün 11 ilde düzenlenen proje kapsamında; belirlenen şehirlerde, seçilen rota/lokasyonlarda farklı sanat türlerinin ve farklı kültürden insanların sanatın evrensel dilinde birleşmesi amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“PROJE NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ”

Projenin önemine ve sağlayacağı katkılara değinen Erol, “Bakanlığınızın tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin Avrupa'nın en seçkin kültür sanat festivallerini bünyesinde barındıran Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyeliğine kabul edildiği duyurulmuştur. EFA, 40 ülkede yer alan yaklaşık 100 festivali birleştiren ve sanat festivallerini destekleyen bir yapılanma olarak öne çıkmaktadır. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, EFA üyeliği ile kültür mirasını uluslararası alanda daha etkin bir şekilde tanıtarak, Türkiye'nin kültürel zenginliklerini dünya sahnesine taşıma misyonunu sürdürecektir.” dedi.

“ELAZIĞ’A HAKSIZLIK”

Elazığ’ın da bu proje kapsamında dahil edilmesi gerektiğini dile getiren Milletvekili Erol, 3 soruluk önergesinde ise şu ifadelere yer verdi:

“Seçim bölgem Elazığ; tarihi Harput Beldesi, Keban Baraj Gölü, Hazar Gölü, Hazar Baba Kayak Merkezi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Doğa Sporları, İnanç Turizmi, Kaplıcaları, yöresel musikisi ve zengin mutfak kültürü ile önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Ayrıca denize kıyısı olmayan, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin sahil kenti olabilecek imkânlara da sahip bir ildir.

Buna rağmen bugüne kadar Elazığ'ının Kültür Yolu Festivalleri projesi kapsamına alınmaması bu kente ve bu kentin taşıdığı maddi ve kültürel değerlere haksızlıktır.

Bu hususta;

1. Türkiye Kültür Festivalleri Projesi kapsamında festivallerin gerçekleştirileceği şehirler kimler tarafından hangi kriterlere göre belirlenmektedir?

2. Bakanlığınız tarafından Elazığ ilinin Türkiye Kültür Festivalleri Projesi kapsamına alınmasıyla ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldı ise Elazığ'ının söz konusu festivaller kapsamına alınmamasının nedeni/gerekçesi nedir?

3. Bakanlığınız tarafından Elazığ'ının Türkiye Kültür Festivalleri kapsamına alınması ile ilgili herhangi bir planlama/çalışma yapılmakta mıdır?”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!