Elazığ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63093.133$

Milletvekili Keleş ve Başkan Alan Medikal Sektör Temsilcileriyle Buluştu

Milletvekili Keleş ve Başkan Alan Medikal Sektör Temsilcileriyle Buluştu
Milletvekili Keleş ve Başkan Alan Medikal Sektör Temsilcileriyle Buluştu

Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İdris Alan ile Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, medikal ürünleri sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen istişare toplantısına Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Medikal Ürünleri Sektör Gurup Başkanı Ali Duruksu ile sektör temsilcileri katıldı.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi ve depremlerde sağlık sektörü ve bu sektörde hizmet eden görevlilerin önemli hizmetler yanında, çok büyük fedakârlıklar ortaya koyduklarını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, şunları söyledi: “Hastanelerin ameliyathanelerinde yapılan cerrahi bir operasyon ve tıbbi müdahalelerde ihtiyaç duyulan bir ürünün hastaya ve hekim kadrosuna yetiştirilmesi için canhıraş bir şekilde hayatlarını tehlikeye atacak bir fedakârlıkla o ürünü zamanında yetiştiren sizlersiniz. Bir canı kurtarmak, bir hastaya şifa olmak, onun yüzündeki mutluluğa ortak olmak için, işini para kazanmaktan da öte hayat kurtaran kutsal bir iş olarak gören siz medikal sektör temsilcilerine ne kadar teşekkür etsek azdır.”

 Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in hem hekim hem de uzun süre Fethi Sekin Şehir Hastanesinde tüm halkımızın takdirini kazanan başhekim ve sağlık kurum yöneticisi olarak görev yaptığı için sektörü ve sorunlarını çok yakından bildiğini ve takip ettiğini ifade eden Başkan Alan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Medikal sektör temsilcilerimiz hastalarımızın sağlığına kavuşması amacıyla çoğunlukla da döviz üzerinden aldıkları ürünleri, talepleri doğrulusunda kamu ve özel hastanelerimiz ile vatandaşlarımıza zamanında ve sorunsuz ulaştırıyorlar. Hastalarımızın sağlığa kavuşması mutluluğu ile hekimlerimizin gönül huzuruyla ve başarıyla görevlerini yerine getirmesi sevincine elbette bizler de ortak oluyor ve mutlu oluyoruz. Ancak hasta ve hasta yakınlarının bu mutlulukları maalesef  medikal sektör temsilcilerinde mağduriyete dönüşebiliyor. Özellikle döviz kurunda yaşanan artışlar, kurumlara verilen medikal ürünlerin ödemesinde bir gecikmeyle birleşince esnaflarımız ciddi mağduriyet yaşıyorlar. Hastanelerimizi malzemesiz bırakmayan, can siparane çalışan bir sektörümüz,  bunun bedelini almada gerçekten mağdur durumdalar.”

Medikal sektör temsilcilerimizle yapacakları istişare toplantına milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in de katılmasını çok anlamlı, değerli ve önemli bulduklarını ifade eden Başkan Alan,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendisi hem sağlıkçı tarafından hem de yönetici tarafından olaya bakan tabiri caizse masanın iki tarafında da bulunup sorunları her boyutuyla da bilen bir milletvekilimizdir. Milletvekilimiz Sayın Erol Keleş Beyefendinin Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile olan yakın dostluğunu ve hukukunu biliyoruz. Bu yakın dostluğun bir yansıması olarak sayın milletvekilimizin 8 ay içinde ilimize;  çok sayıda ilçe hastanesi ile 100 yataklı Rızaiye Devlet Hastanesi, Fırat Üniversitesine 800 yataklı yeni hastane, yüzlerce uzman ve pratisyen hekim, çok sayıda sağlık personeli, ambulans ve sağlık tesisini kazandırdığını yakından biliyoruz. Şahsi gayret ve girişimleri ve sayın bakanımızla olan dostluklarının sağlık hizmetleri olarak şehrimize aktarıldığını biliyor ve kendisine bu gayretlerinden dolayı hassaten teşekkür ediyorum. Bizler de Elazığ Sanayi Odası olarak medikal ürün sektörünün problemlerini hem siyasilerimize hem de TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu vasıtasıyla ilgili bakanlılara iletme noktasında gayret ortaya koyuyor ve takibini yapıyoruz. Bugün bu istişare toplantımızda gündeme getirilecek ve alına kararlarla ilgili de siyasi müessese olarak sayın milletvekilimiz, Oda olarak da bizler yakından takip edecek ve TOBB nezdinde çözüm noktasında adımlar atacağız.”

MİLLETVEKİLİ KELEŞ: “İLİMİZE ÇOK SAYIDA SAĞLIK YATIRIMI KAZANDIRDIK”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile hem başhekimlik döneminde hem de daha öncesinde yakın ilişkileri ve dostlukları olduğunu ve dostluğun daha sıkı ve üst konuma yükselerek devam ettiğini ifade eden Ak Parti Elazığ Milletvekili, Prof. Dr. Erol Keleş, bunun şehrimize sağlık yatırımı olarak yansıdığını dile getirdi.

Keban'a 25, Kovancılar ve Palu’ya hitap edecek 150 yataklı hastanenin ihalelerinin yapıldığını ve inşaatlarının başladığını dile getiren Milletvekili Erol, “Bunun dışında şu anda Sivrice ve Ağın’a 10 yataklı entegre hastanesinin proje ihalesi tamamlanmak üzere. Bunlardan daha önemlisi Fırat Üniversitemiz için 800 yataklı bir hastanemiz yatırım programına alındı. 1 milyar 670 milyonluk bir yatırım bedeliyle 800 yataklı yeni bir hastaneyi ilimize kazandıracağız. Bunu söylerken halkımız üniversite hastanesinin tümüyle taşınacağını zannedebiliyor. Üniversitesi hastanemiz aynı yerde hizmetine devam edecek. Buna ek olarak şehrin batısında 800 yataklı yeni bir hastaneyi ilimize  kazandırmış olacağız.” Dedi.

Tıbbi ilaç ve medikal sektörünün yaşadıkları sıkıntıları bildiklerini ve çok zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, “2020 yılında bir deprem yaşadık. Depremin hemen ardından Türkiye'de Covid vakası görüldü. Yaklaşık 2 yıllık bir Covid’lenin bedeli olarak ekonomik bir daralmanın olduğu bir dönem yaşadık. Ardından tam her şey yoluna girdi derken, 2023 yılında 6 Şubat depremlerini yaşadık.  Zor bir dönem geçiriyoruz ancak Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ile geçtiğimiz gün yaptığımız görüşmede Haziran ayından itibaren enflasyonda ve diğer verilerde ciddi düzelmeler olacağını ifade etmesi, sorunların  yaz aylarıyla  birlikte büyük oranda giderileceğini ifade etti”  dedi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Yerleşkesinde tutuklu ve hükümlülere hizmet verecek “AMATEM Hastanesi” oluşturulması projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’ndan gelen heyetle istişare ve değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdiklerini ifade eden Milletvekili Erol, sağlık projeleri dışında özellikle ilimizin sulama projeleri ile Pertek köprüsü projesini de yakıdan takip ettiklerini ve bu alanda ciddi mesafeler aldıklarını dile getirdi.

Toplantı,  sektör temsilcilerinin sorunlarını dile getirmesi ve soru-cevap bölümüyle son buldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!