Elazığ
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66984.739$

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş: “Elazığ Bölgenin Sanayi Ve Üretim Üssü Olacak”

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş: “Elazığ Bölgenin Sanayi Ve Üretim Üssü Olacak”
Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş: “Elazığ Bölgenin Sanayi Ve Üretim Üssü Olacak”

Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı ve yerinde incelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, sanayi bölgesinin şehrin kalkınmasında oynayacağı önemli rolü vurguladı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

Prof. Dr. Keleş toplantı sonrasında Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

yerinde incelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, sanayi bölgesinin şehrin kalkınmasında oynayacağı önemli rolü vurguladı.

KELEŞ: “BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Prof. Dr. Keleş, “654 hektar büyüklüğünde, 293 parsel alanıyla Elazığ Teknova OSB, bölgemizin sanayi ve üretim merkezi olma hedefiyle ilerliyor. Şu ana kadar 115 firmaya arazi tahsis edildi ve sanayi bölgesi tamamlandığında binlerce kişiye istihdam sağlanacak. Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi'nin birinci kısmının altyapı işlerinde fiziki gerçekleşme oranı %80'lere ulaşmıştır. Bunların içinde; İçmesuyu şebekesi %74, atıksu şebekesi %74 ve yağmursuyu şebekesi %73 oranında tamamlanmış durumdadır. Bu yıl sonu itibariyle Teknova Organize Sanayi Bölgemizin alt yapı işlerinin tamamlanması planlanmaktadır” dedi.

KELEŞ: “EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZDİR”

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi’nin önemine vurgu yaparak, “Teknova Organize Sanayi Bölgesi’nin katma değeri yüksek ürünlerin üretildiği ve ülke ile bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir potansiyel oluşturması en önemli hedefimizdir.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Prof. Dr. Keleş, Elazığ Çamyatağı Küçük Sanayi Sitesi’ni de inceleyen heyet, projenin detaylarını yerinde görme fırsatı buldu.

KELEŞ: “İLİMİZİN KALKINMASINDA KRİTİK ROL OYNAYACAK”

952.000 m² alanda yapılması planlanan ve Elazığ sanayi altyapısını güçlendirecek sanayi sitesi hakkında konuşan Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, “Sanayi sitemiz, Gıda Toptancıları Sitesi, Balık Hali, Zirai Aletler ve Makine Tamircileri Sitesi, Oto Sanayi Sitesi, Tornacılar Sitesi, Dökümcüler Sitesi, Mobilyacılar Sitesi, Elektrik ve Makine Tamircileri Sitesi, Plastik Sanayi Sitesi, Ambalaj Sanayi Sitesi ve Bakır ve Alüminyum İmalatçıları Sitesi ile şehrimizin sanayi kapasitesini artıracak ve Elazığ’ın ekonomik vizyonunu güçlendirecek. Burada kurulacak olan işletmeler, uzun vadede ilimizin kalkınmasında kritik rol oynayacak,” diye konuştu.

Bu projeler ile Elazığ’ın güçlü bir sanayi altyapısına sahip olacağını belirten Keleş, “Ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sanayimiz geliştikçe Elazığ daha da büyüyecek,” şeklinde sözlerini tamamladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!