Elazığ
26 Haziran, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    39.77
  • EURO
    46.63
  • ALTIN
    4263.0
  • BIST
    9.419
  • BTC
    107616.57$

Milyonlarca Emeklinin Gözü Zam Oranında: Üç Farklı Senaryo

Milyonlarca Emeklinin Gözü Zam Oranında: Üç Farklı Senaryo
Milyonlarca Emeklinin Gözü Zam Oranında: Üç Farklı Senaryo

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emeklinin maaş zammı beklentisi giderek artıyor. Hükümet, özellikle en düşük emekli maaşına yönelik yeni bir düzenleme üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

 AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta’nın açıklamasına göre, yaklaşık 4 milyon emekliyi kapsayacak bir artış gündemde. Ancak zam oranı, haziran ayı enflasyon verisinin açıklanmasıyla netlik kazanacak.

Ocak ayında yapılan yüzde 15,75’lik zamla en düşük emekli maaşı 14.469 TL’ye yükselmişti. Ancak yılın ilk 5 ayında gerçekleşen yüzde 15,09’luk kümülatif enflasyon ve tahmini yüzde 1,5 civarındaki haziran enflasyonuyla birlikte, toplam zam oranının yüzde 16,81 seviyesine ulaşması bekleniyor. Bu durumda en düşük maaş 16.901 TL’ye çıkabilecek.

Öte yandan, zam oranında sadece enflasyon artışı değil, refah payı da gündemde. Bu kapsamda üç farklı zam senaryosu öne çıkıyor:

Yüzde 20 zam ile maaş 17.363 TL’ye yükselecek.

Yüzde 25 zam durumunda maaş 18.086 TL olacak.

Yüzde 30 zam senaryosunda ise maaş 18.810 TL’ye kadar çıkabilecek.

Maaş zam oranı, 3 Temmuz 2025 Perşembe günü saat 10.00’da TÜİK tarafından açıklanacak haziran enflasyon verisiyle kesinleşecek. Bu tarihten sonra hem zam oranı hem de yeni maaş tutarları kamuoyuna duyurulacak.

Artan yaşam maliyetleri ve temel ihtiyaç fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle emekliler, sadece enflasyon oranında değil, refah payını da kapsayan daha güçlü bir zam talep ediyor. Hükümetin bu talebe nasıl yanıt vereceği, emeklilerin alım gücünü koruması açısından büyük önem taşıyor.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!