Elazığ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2430.6
  • BIST
    9795.81
  • BTC
    63897.66$

Muhtar Köse Seçmen Askı Listeleri İle İlgili Bilgi Verdi


Muhtar Köse Seçmen Askı Listeleri İle İlgili Bilgi Verdi
Muhtar Köse Seçmen Askı Listeleri İle İlgili Bilgi Verdi

14 Mayıs Cumhurbaşkanlık ve milletvekilliği seçimlerinde vatandaşların ikametgah sorunlarından kaynaklı oy kullanıp kullanmadıklarını öğrenebilmeleri için seçmen askı listeleri mahalle muhtarlık binalarına asıldı. Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, süreçle ilgili bilgi verdi.

Vatandaşlar 14 Mayıs günü Cumhurbaşkanlık ve Milletvekilliği adaylarını seçmek için seçim sandıklarının yolunu tutacak. Vatandaşlar için seçmen askı listeleri mahalle muhtarlık binalarına asıldı. KÖSE: ŞU AN VATANDAŞLARIMIZ BURADA OYLARININ OLUP OLMADIĞINA SADECE BAKIYORLAR Listelerin muhtarlık binalarında 2 Nisan tarihine kadar kalacağını söyleyen Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, “Bugün 20 Mart tarihi itibariyle seçmen askı listeleri muhtarlıklarımıza asıldı. Şu an vatandaşlarımız burada oylarının olup olmadığına sadece bakıyorlar. Bugün itibariyle asılı. 2 Nisan’a kadar da asılı olacak 1 aylık süre içerisinde muhtarlıklarla askıda. Burada vatandaşlarımız sadece oyunun olup olmadığına bakacak. Bazı vatandaşlar geliyor, ‘seçmen kağıtlarımız nerede’ muhtarım diye. Seçmen kağıtları Nisan ayı içerisinde büyük ihtimalle çıkacak. Nisan ayı içerisinde muhtarlıklardan gelip seçmen kağıtlarını alabilirler. Şu an sadece gelip oyları var mı yok mu ona bakıyorlar. İkametgahı burada olup da oyu olmayan vatandaşlarımızın yapması gerekenler var. Burada neler yapmaları gerektiğini, bu tarihler içerisinde vatandaşların ilk önce bulundukları nüfus müdürlüğüne, oradan aldıkları kağıtla da ilçe seçim kurulu başkanlığına gitmeleri lazım 20 Mart ve 2 Nisan tarihleri arasında ki oy kullanabilsinler” ifadelerini kullandı.

KÖSE: ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN SEYYAR SANDIK UYGULAMASI OLACAK Muhtar Köse, “Seyyar sandık olayı var. Önceki seçimlerde de bu olmuştu. 20 Mart ile 2 Nisan tarihleri arasında vatandaşlarımız hastalığı sebebiyle yani engellilik duruunda yatağa bağlı olan vatandaşlarımız o ev içinde en yakın bir vatandaşla birlikte talep forumlarından YSK sayfasından ya da muhtarlığımızdan gelip alabilir. Bu kağıtla birlikte vatandaşın kimlik fotokopisi bir de sağlık raporu eğer yatalak ise. Bununla birlikte ilçe seçim kurulu başkanlığına bu evrakı götürdüğü zaman sandık eve gidiyor, o vatandaşımız oy kullanıyor. Artı olarak görme engelli ve ortopedik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız da var. Bu vatandaşlarımız da oylarını rahat sandıkta kullanabilmeleri için giriş katlarda sandıklar oluşacak. O şekildeki vatandaşların rahat şekilde oy kullanmaları için sandıklar kurulacak. Bunun için de engelli beyan formları var. Bu formda da kimlik fotokopisi ve sağlık raporu şeklinde alınacak olan kağıtla birlikte ilçe seçim kuruluna vermeleri gerekmektedir. Şu an süreç böyle devam etmekte. Gelecek seçimlerin de memleketimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!