Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformlarında genç kullanıcıları korumaya yönelik önemli düzenlemelerin gündemde olduğunu açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, gençlerin dijital dünyada karşılaştıkları risklere karşı çeşitli önlemler alınacak. Bu kapsamda, sosyal medya kullanımına dair yaş sınırının yeniden belirlenmesi için kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.
DİJİTAL GÜVENLİK İÇİN YENİ ADIMLAR
Bakan Uraloğlu, sosyal medyanın gençler üzerindeki etkilerini ve çevrim içi tehlikeleri ele almak için yapılan görüşmeleri paylaştı. Özellikle siber zorbalık, çevrim içi taciz ve zararlı içerikler gibi tehlikelerle mücadele etmek amacıyla 13 yaş altı ve 13-16 yaş arası gençler için farklı düzenlemeler yapılması planlanıyor. Uraloğlu, bu kademeli modelin her yaş grubunun dijital güvenliğini en üst düzeye çıkaracağına dikkat çekti.
AİLE BAKANLIĞI İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILIYOR
Çalışmalar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yürütülen iş birliği kapsamında daha da güçlendirilecek. Bakan Uraloğlu, dijital dünyanın sunduğu fırsatların yanı sıra genç kullanıcıları tehdit eden tehlikelerin önüne geçmek amacıyla, sosyal medya platformlarının sorumluluklarını artırmanın ve zararlı içeriklerin etkin şekilde denetlenmesinin önemini vurguladı.
GENÇ KULLANICILAR İÇİN GÜÇLÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Bakan Uraloğlu, gençlerin dijital ortamda karşılaşabileceği riskleri en aza indirmek için güçlü güvenlik mekanizmalarının oluşturulacağını belirterek, “Bu, hepimizin ciddiyetle ele alması gereken bir mesele. Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden korumak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.
Sosyal medya kullanımına dair yapılacak bu düzenlemeler, gençlerin dijital dünyada daha güvenli bir şekilde var olmasını sağlamayı hedefliyor.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.