Sağanak, Fırtına ve Dolu: Meteoroloji’den 35 İl İçin Hava Uyarısı
GÜNDEMSağanak, Fırtına ve Dolu: Meteoroloji’den 35 İl İçin Hava Uyarısı
Ülkenin büyük bir bölümünde sağanak yağış, gök gürültüsü, dolu, kuvvetli rüzgar ve yerel fırtınalar bekleniyor. İstanbul'da ise yağış beklenmiyor, hava ise parçalı bulutlu ve sıcak olacak.
KUVVETLİ YAĞIŞ VE SEL RİSKİ OLAN İLLER
Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin bazı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Artvin ve Rize çevrelerinde yerel olarak şiddetli yağışların görülmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve ani rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.
YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER:
Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak Ankara, Konya, Eskişehir Osmaniye, Isparta, Antalya'nın iç kesimleri Rize, Artvin, Trabzon, Ordu, Giresun Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Van, Ağrı, IğdırİSTANBUL’DA HAVA DURUMU
İstanbul’da bugün yağış beklenmiyor. Hava parçalı ve az bulutlu olacak, sıcaklık ise 32 dereceye kadar çıkacak. Rüzgarın kuzeydoğu yönünden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi öngörülüyor. Hafta boyunca sıcaklıkların kademeli olarak artması ve 34 dereceye ulaşması bekleniyor.
KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI
Marmara, Kuzey Ege ve İç Anadolu'nun batı kesimlerinde rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-80 km/saat) eseceği bildirildi. Açık alanlarda ve deniz ulaşımında yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.
BAZI ÖNE ÇIKAN İLLERİN HAVA DURUMU VE SICAKLIKLARI:
Ankara: 36°C – Öğleden sonra yerel gök gürültülü sağanak İzmir: 37°C – Az bulutlu ve açık Antalya: 30°C – İç kesimlerinde öğleden sonra sağanak Erzurum: 30°C – Öğleden sonra yerel sağanak Trabzon: 27°C – Öğleden sonra sağanak Rize: 26°C – Kuvvetli sağanak bekleniyor Artvin: 28°C – Yerel kuvvetli yağış ve rüzgar Sivas: 34°C – Öğleden sonra yağış ihtimali Elazığ: 37°C – Parçalı bulutlu Malatya: 38°C – Parçalı az bulutlu Diyarbakır: 42°C – Açık ve sıcak Gaziantep: 39°C – Açık Van: 28°C – Öğleden sonra sağanak Bitlis: 29°C – Öğleden sonra sağanak Muş: 31°C – Öğleden sonra sağanakMETEOROLOJİ'DEN UYARILAR:
Meteoroloji yetkilileri, özellikle kuvvetli sağanak yağışların ve rüzgarların etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşları ani hava değişimlerine karşı dikkatli olmaya çağırdı. Sel riski taşıyan bölgelerde vatandaşların tedbir alması, yerel uyarıları takip etmeleri gerektiği belirtildi.
Türkiye genelinde hava koşullarının zaman zaman tehlikeli olabileceği ve vatandaşların güvenliğini riske atmamak adına gerekli önlemleri almaları gerektiği ifade edildi.
İlginizi Çekebilir