Elazığ
13 Haziran, 2025, Cuma
  • DOLAR
    39.42
  • EURO
    45.46
  • ALTIN
    4336.3
  • BIST
    9.131
  • BTC
    107731.22$

Elazığ’da 4006-C Bilim Fuarları Festivali ve Harezmi Eğitim Modeli Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Elazığ’da 4006-C Bilim Fuarları Festivali ve Harezmi Eğitim Modeli Yıl Sonu Sergisi Açıldı
Elazığ’da 4006-C Bilim Fuarları Festivali ve Harezmi Eğitim Modeli Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Elazığ’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen 4006-C Bilim Fuarları Festivali ve Harezmi Eğitim Modeli yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı. Öğrenciler, yıl boyunca tasarladıkları ürün ve projeleri katılımcılara tanıttı.

Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen sergiye Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, fakülte dekanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Sergide, Harezmi Eğitim Modeli’nin pilot uygulamasından örnekler sunulurken, TÜBİTAK destekli 4006-C Bilim Fuarları kapsamında hazırlanan öğrenci projeleri de sergilendi.

Elazığ, ülke genelinde destek alan 29 ilden biri olarak büyük bir başarı elde ederken, disiplinler arası öğrenmeyi hedefleyen Harezmi Eğitim Modeli de 27 pilot il arasında yer aldı. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, bu yıl 16 okulun TÜBİTAK tarafından kabul gördüğünü ve okulların bilim merkezi haline geldiğini vurguladı.

Yiğit, “Okullarımızda yapılan çalışmalar, bilim merkezleri gibi işlev görüyor. Bu yıl TÜBİTAK bilim fuarlarında 16 okulumuz destek aldı. Yapılan sergiler sayesinde bu başarılı uygulamalar diğer okullara da yayıldı. Elazığ’ın örnek il seçilmesi, disiplinli ve özverili çalışmalarımızın sonucudur. Gelecek yıllarda da eğitimde öncü çalışmalarla örnek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ise gençlere seslenerek, “İlim, bilim ve sanatla uğraşmak hayat boyu sürecek en değerli uğraşlardan biridir. Gençlerimizin bu yolda gösterdiği emek ve çaba, hem kendi hayatlarına hem ülkemize hem de insanlığa güzel yarınlar getirecektir. Bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Hatipoğlu ve katılımcılar, stantları gezerek öğrencilerin tasarladığı projeler hakkında bilgi aldı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!