Genç Sağlık-Sen Elazığ Şubesi’nden Hemşireler Günü Mesajı; 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla açıklama yapan Genç Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Timur Gök, hemşirelerin yalnızca bir gün değil, her gün hak ettikleri saygınlığı ve yaşam koşullarını görmeleri gerektiğini vurguladı. Gök, “Sadece kutlamak yetmez, haklarını teslim etmek gerekir” dedi.
Hemşirelerin, sağlık sisteminin görünmeyen kahramanları olduğunu belirten Timur Gök, “Gecesini gündüzüne katan, hayat kurtarmayı meslek edinmiş hemşirelerimiz; insanın en savunmasız anında sessiz ama en güçlü ses olmuşlardır” ifadelerini kullandı.
Ancak Gök’e göre, bu onurlu mesleğin mensupları bugün birçok sorunla karşı karşıya. Adaletsiz ek ödeme sistemleri, liyakatsiz atamalar, aşırı iş yükü, yetersiz personel sayısı ve değersizleştirme politikaları nedeniyle hemşirelerin tükenme noktasına geldiğine dikkat çeken Gök, “Alkışlarla avutulan ama emeği her fırsatta görmezden gelinen bu meslek grubu artık söz değil, somut adım beklemektedir” dedi.
Süslü cümlelerle yapılan açıklamaların çözüm getirmediğini vurgulayan Genç Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı, “Hemşirelerimizin yaşadığı tabloyu örtbas etmek değil, çözüm üretmek gerekmektedir. Bu meslek yorgunlukla değil, itibarla anılmalıdır” şeklinde konuştu.
Açıklamasında sağlık sisteminin gücünün, hemşirelerin mutluluğu ve motivasyonuyla doğrudan bağlantılı olduğunu belirten Gök, “Genç Sağlık-Sen olarak, hemşirelerimizin mücadele ettiği bu adaletsiz yapıya karşı durmaya ve seslerini duyurmaya devam edeceğiz” dedi.
Gök, sözlerini tüm hemşirelerin 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutlayarak sonlandırdı ve emeklerinin karşılık bulduğu bir gelecek için mücadeleyi sürdüreceklerini kamuoyuna duyurdu.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.