Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen “Türkoloji Yaz Okulu”nda Türk dilinin tarihi birikimi ve kültürel gücü üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen ve 26 ülkeden 190 uluslararası öğrencinin katıldığı program, Türkoloji alanında teorik ve pratik bilgi paylaşımına sahne oldu. Etkinlikte Rektör Akkaya, “Her Kelime Bir Anahtar: Türkçe ile Yeni Kapılar Açmak” başlıklı bir sunum yaptı.
“TÜRKÇE, GÜÇLÜ MEDENİYETİMİZİN SESİ VE SÖZÜ”
Sunumunda dilin yalnızca bir iletişim aracı olmadığını, aynı zamanda düşünceyi şekillendiren ve dünyayı algılama biçimimizi etkileyen bir unsur olduğunu vurgulayan Rektör Akkaya, şunları söyledi:
“İnsanın en önemli yetisi dildir. Dil, iletişimin temel unsuru, sosyalleşmenin en güçlü aracı ve kültürel üretimin kaynağıdır. Türkçe, tarihsel birikimi ve ifade gücüyle ışıldayan bir anahtardır. Bu yönüyle Türkçe, güçlü Türk medeniyetinin sesi, sözü ve baş tacıdır.”
Rektör Akkaya ayrıca, Türkçenin dünya genelinde yaygınlaştırılması yönündeki çalışmaları dolayısıyla Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy'e teşekkür etti.
YAZ OKULU ETKİNLİKLERİ TÜRKİYE GENELİNDE SÜRECEK
YEE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cahid Şenel’in açılış dersiyle başlayan seminer programı, farklı üniversitelerden Türkoloji alanında uzman akademisyenlerin katkılarıyla zenginleşti. Türkoloji Yaz Okulu, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde devam edecek akademik, kültürel ve sanatsal etkinliklerle sürecek.
Bu yıl da kültürel etkileşimi artırmayı ve Türkçeyi küresel düzeyde tanıtmayı hedefleyen Türkoloji Yaz Okulu, Türk dilinin zenginliğini uluslararası alana taşımayı sürdürüyor.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.