Sağlık Hak-Sen Elazığ Şube Başkanı Burak Gürgözeler, Bakış Haber’e sağlık çalışanlarının haklarını savunma ve mevcut sorunlarına dair çözüm önerilerini içeren açıklamalarda bulundu.
Haber: İrem Yılmaz
“MEVCUT MAĞDURİYETLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN HUKUKİ VE İDARİ BAŞVURULARI ETKİN ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ”
Sağlık Hak-Sen Elazığ Şube Başkanı Burak Gürgözeler sağlık çalışanlarının haklarını savunma konusunda ki hedef ve planlarına değindi. Gürgözeler, “ Mesleki Hakların Takibi ve Savunulması konusunda Sağlık çalışanlarının özlük hakları, döner sermaye gelirleri, nöbet ücretleri, giyim yardımı ve görev tanımlarında yaşanan hak kayıplarının giderilmesi için ilgili kurumlarla sürekli temas halinde olacağız. Mevcut mağduriyetlerin çözümü için hukuki ve idari başvuruları etkin şekilde sürdüreceğiz” dedi.
“İŞ BİRLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ”
Gürgözeler,”Sağlıkta şiddet ne yazık ki en büyük sorunlardan biri haline gelmiştir. Bu konuda farkındalık çalışmaları düzenleyecek, hukuki destek sağlayacak ve caydırıcı yaptırımların uygulanması için yasa yapıcılarla iş birliğini artıracağız” ifadesini kullandı.
“KAMUOYU OLUŞTURACAK VE BAKANLIK DÜZEYİNDE GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ”
Personel dağılımında adaletsizliklerin giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Gürgözeler, “Personel dağılımında adaletsizliklerin önüne geçilmesi, tayin süreçlerinde şeffaflık sağlanması ve liyakate dayalı yükselme sisteminin oluşturulması için kamuoyu oluşturacak ve bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
“SEMİNERLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLEYECEĞİZ”
Sağlık çalışanlarının haklarını bilmeleri, hak arama yollarına hâkim olmaları için seminerler ve bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini belirten Burak Gürgözeler, bu faaliyetlerle çalışanların daha donanımlı hale geleceğini ifade etti.
“ÜNİVERSİTE PERSONELLERİNE MERKEZİ TAYİN SİSTEMİ HAKKI TANINMALIDIR”
Üniversite personellerine gelen karşılıklı naklen atama yönteminin yetersiz olduğunu vurgulayan Gürgözeler, “Sağlık Hak-Sen olarak talebimiz nettir; Üniversite personellerine merkezi tayin sistemi hakkı tanınmalıdır” dedi.
“HAK KAYIPLARININ ÖNLENMESİ İÇİN SAHADA AKTİF OLACAĞIZ”
Çalışanlarımızın sesi olmak, mücadelemizin temelidir diyen Gürgözeler, “Önceliğimiz, sağlık çalışanlarımızın emeğinin karşılığını alması, güvenli ve adil koşullarda çalışmasıdır. Hak kayıplarının önlenmesi için sahada aktif olacağız. Şiddetle mücadelede net ve kararlı duruş sergileyeceğiz. Liyakat, adalet ve şeffaflık için sürekli takipte olacağız” ifadesini kullandı.
Görevde oldukları süre boyunca hukuki boyutta güçlü bir sendika olduklarını gösterdiklerini vurgulayan Burak Gürgözeler, “Meslektaşlarımızın sahada yoğun iş temposundan dolayı yaşadıkları stresi atmaları için sosyal etkinlikler de düzenliyoruz. Bu çizgimizde devam edeceğiz” dedi.
“ADİL ATAMA ŞART”
Sağlık çalışanlarının yaşamış olduğu sorunları belirten Gürgözeler,” Elazığ İline Özgü değil de sağlık çalışanlarımızın kronikleşmiş sorunları mevcut. Öncelikle meslektaşlarımız düşük maaş ve yoğun iş yüküyle çalışıyor. Maaştan ek ödemesine, giyim yardımından yıpranma payına kadar maddi hakların iyileşmesi gerekiyor” ifadesini kullandı. Gürgözeler, “Yoğun iş yükü temposuna çözüm olarak ise kesinlikle ve kesinlikle tüm branşların görev tanımının doğru yapılması lazım ve bunun yanında adil atama şart” vurgusunu yaptı.
Burak Gürgözeler, “Sağlıkta şiddet ülkemizde olduğu gibi Elazığ'da da sorun. Görevde olduğumuz 9 aylık süreçte 25 meslektaşımıza, şiddete maruz kaldıkları için hukuki destek sağladık. Şiddet ve mobbing olaylarında ücretsiz hukuki destek sağlıyoruz”dedi.
“HALKIMIZIN SAĞLIK HİZMETİNE EŞİT VE HIZLI ULAŞABİLMESİ İÇİN ADIM ATILMASINI BEKLİYORUZ”
Üniversite hastanelerinin genelinde olan bir kronik sorun var diyen Gürgözeler, bu sorunun Tayin sorunu olduğunun altını çizdi. Çözümü için öneride bulunan Burak Gürgözeler, “Bu sorunun çözümü aslında çok basit; ‘Merkezi Tayin Sistemi’ ifadesini kullandı.
Elazığ’ın sağlık alt yapısının iyi olduğunu vurgulayan Gürgözeler, “Gerek şehir hastanesiyle gerek üniversite hastanesiyle bölgeye hitap eden bir iliz. Ancak şu konuyu sorun olarak görebiliriz: Fırat Üniversitesi Hastanesi'nin Hankendi tarafına taşınması planlanıyor. Bu durumda ilimizdeki her iki büyük hastane de şehir merkezine uzak kalacak ve özellikle yaşlı, engelli ve ulaşım imkânı kısıtlı vatandaşlarımız ciddi mağduriyet yaşayacaktır. Bu nedenle şehir merkezine ulaşımı kolay, 2. basamak düzeyinde bir devlet hastanesi kurulması artık zorunluluktur. Halkımızın sağlık hizmetine eşit ve hızlı ulaşabilmesi için bu konuda adım atılmasını bekliyoruz” dedi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.