Elazığ
09 Temmuz, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    40.05
  • EURO
    47.00
  • ALTIN
    4260.5
  • BIST
    10.142
  • BTC
    109269.63$

Öğretmenler Sicil Affı Bekliyor

Öğretmenler Sicil Affı Bekliyor
Öğretmenler Sicil Affı Bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sicil affı konusunda sessiz kalması, disiplin cezası alan binlerce öğretmenin kariyer planlarını tehlikeye atıyor.

 

Özellikle kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alan öğretmenler, uzman ve başöğretmen unvanı için başvuru yaparken büyük engellerle karşılaşıyor.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası sicilden ancak 10 yıl sonra silinebiliyor. Bu da, tüm şartları sağlasalar bile disiplin cezası bulunan öğretmenlerin unvan başvurularının engellenmesine neden oluyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu, uzman ve başöğretmen unvanları için net kriterler belirlemiş olsa da, disiplin geçmişi bu kriterleri tamamlayan öğretmenlerin sürecin dışında kalmasına yol açıyor. Bu nedenle, öğretmenler yeni bir sicil affı çıkarılmasını bekliyor.

Disiplin cezalarının mesleki kariyeri olumsuz etkilediğine dikkat çeken eğitimciler, MEB’den yasal düzenleme veya sicil affı ile bu engellerin kaldırılmasını talep ediyor. Bakanlığın konuyla ilgili nasıl bir adım atacağı ise henüz netlik kazanmadı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!