Elazığ
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2426.9
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63597.62$

POPİLİZM

04 Eylül 2023, Pazartesi 14:57

Ülkemizde son dönemde girdiğimiz ve maddi-manevi çok şey kaybettiğimiz bir yarış var. 
Popilizm… 
Bunun yanısıra zorlukla ayakta durabilen bir demokrasimiz var. 
Çiçeği burnunda hükumetimiz seçimlerden sonra çözümler üretmek için kolları sıvadı ancak sorunlar pekte çözülecekmiş gibi durmuyor. Vatandaşta oluşan ve giderek artan güven zaafı had safhaya ulaşmış durumda. Alınan tedbirler hakka, hukuka uygun mu tartışılır bir durumda.  Ekonomik sorunlar, fiyat istikrarsızlığı ve etiketlerdeki hızlı değişim çözüm bulamamışken bir de ev sahibi- kiracı meselesi gündemi meşgul etmeye devam ediyor.
Adalet Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda arabuluculuk sisteminin bu soruna bir çözümü olacak mı zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz. Hele hele enflasyon canavarını azdıracak her türlü yanlışı da yapmaya devam ederken. Varlık içinde yüzen fakirler gibiyiz. Roket hızı ile artan fiyatlara ayak uydurmaya çalışırken  kira geliri ile geçimine katkı sağlamaya çalışan ev sahipleri ve kiracılarının birbirlerine karşı insafı neredeyse yok olmuş durumda.
Üstelik kimin ne yaptığı çok net biliniyorken vatandaşın sınırlı geliri üzerinden günü kurtarmaya çalışan hükümetin bu çabalarında bir başarıya ulaşacağı da pek mümkün görünmüyor. 
Saygılarımla…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.