Elazığ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63076.430$

İLELEBET CUMHURİYET!

29 Ekim 2023, Pazar 18:09


Durmadan dalgalan şanlı bayrağım,
Yurdumun en büyük bayramı bugün.
Ufuklar gül açsın, gülsün toprağım,
Yurdumun en büyük bayramı bugün...
 
Evet bugün Gazi M.Kemal Atatürk önderliğinde küllerinden yeniden doğan bir milletin kuruluşunun 100.yıl dönümüdür. Kutlu olsun!
Çok büyük,zorlu,kanlı mücadelelerin sonucunda dört bir yanı işgal edilen bir memleketten emperyalizmin sökülüp atıldığı, Atasının emrettiği gibi vatanın her karış toprağının kanla çizildiği gündür.Kutlu olsun!
 Bir milleti yok etmeyi hedefleyen Sevr'in çöpe atılıp,Lozan'da tam bağımsız bir devletin tapusunun alındığı gündür.Kutlu olsun !

Bugün vatan için can siperane çarpışan   Kâzım Karabekir, Fevzi Çakmak gibi paşaların; Kara Fatma'ların, Şahin Bey'lerin Şerife Bacı'ların,Nezahat Onbaşı'ların ve daha nice isimsiz kahramanların bize miras bıraktığı eşsiz vatanın kuruluşudur. Kutlu olsun!
Bugün kendilerine yüzyıllarca kullarım diye hitap edilen bir millete efendiler sıfatı getirilen gündür.Kutlu olsun!
Bugün kadın erkek eşitliği sağlanan kadını  insan yerine koyan anlayışın hakim kılındığı gündür.Kutlu olsun!
Bugün saltanatı yıkıp her bir vatandaşı hür ve eşit gören, önüne sandık koyup kendi geleceğini tayin hakkı verilen en mutlu gündür. Kutlu olsun! 
Bugün medeni,çagdaş bir topluluk olmanın en önemli adımlarının atıldığı,çağa uymayan gerici uygulamaların,kurumların kaldırıldığı, ülkenin yönünün ilime, bilime çevrildiği gündür. Kutlu olsun!
Bugün ülkenin her köşesine bütün zorluklara, yokluklara rağmen fabrikalar, sanayi kuruluşları,üretim tesisleri,bankalar açıp ülkenin az zamanda çok büyük işler başarabileceğinin gösterildiği gündür. Kutlu olsun! 
Bugün çok sesliligin tek sese üstün kılındığı,çoğunluğun ve çoğulculuğun hakim kılındığı,farklı düşüncelerin varlığına imkan tanındığı gündür. Kutlu olsun!

Bugün köylünün milletin efendisi sıfatı kazandığı gündür. Kutlu olsun !
Bugün aklı hür,fikri hür,irfanı hür nesillerin tohumlarının atıldığı modern ve karma  eğitimin başlatıldığı gündür.Kutlu olsun!

Daha nice kazanımlarıyla Cumhuriyetimiz tam 100 yaşında.Bir asırlık çınar.100 yıl önce büyük mücadelelerle kurulduğu gibi geçen yüzyılda nice badireler atlattık.Bugünlere gelmek hiç kolay olmadı. Dahili ve harici bedbahtlar hep oldu. Gaflet dalalet ve  hatta hıyanetler oldu.Olacaktır'da.Bize düşen vazife ise  asla pes etmemektir.
Cumhuriyet bizlere emanettir.Onu canımız kanımız pahasına korumaktır.Bunda hepimizin mesuliyeti var.
Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz diyen Ulu Öndere borcumuz var.
Ve en önemlisi muhtaç olduğunda damarlarında gezen asil kanda mevcut olan kudretimiz var. 
İnancımız, umudumuz, ideallerimiz, hedeflerimiz var.
Dün,bugün, yarın ve daima Cumhuriyetimiz var.
Yaşasın Cumhuriyet! İlelebet Cumhuriyet!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.