Elazığ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62940.387$

OKUL VAKTİ

14 Eylül 2023, Perşembe 13:16

 

Okullar, bir toplumun en önemli kurumlarıdır. Ülkenin geleceği olacak insanları okullar yetiştirmektedir. Her yaştan çocuğa uygun ve gerekli olan eğitim okullarda verilmektedir. Bu nedenle devleti idare eden yöneticilerin en çok önemsemesi, ilgilenmesi ve ekonomik olarak katkı sunması gereken kurumlar okullardır.

 

     En iyi yatırım, insana yapılan yatırımdır, derler. İnsana yatırım yaptığınızda, harcadığınızı katbekat geri alırsınız; çünkü iyi bir şekilde eğitilmiş insanlar, çeşitli başarılarıyla hem kendilerine hem de içinde yaşadıkları topluma katkı sağlarlar. Örneğin iyi yetiştirilmiş bir öğrenci, mühendis olduğunda ve bir buluş gerçekleştirdiğinde bu buluştan elde edilen gelir dolaylı olarak ülke ekonomisine de katkı sunmaktadır. Eğer çocuklara iyi bir eğitim hayatı sunarsanız, karşılığında iyi öğretmenler, iyi doktorlar, iyi mühendisler, iyi avukatlar, bilim insanları, hemşireler vs. alırsınız. Mesleğini en iyi icra eden kişilerse, ülkelerine en çok faydalı olan insanlardır.

 

     Eğitim, genel anlamıyla okullarda verilir. Önce okul öncesi kurumlarda çocuklara kişisel beceriler öğretilir ve onlar, sonraki eğitim basamaklarına hazır hale getirilir. Daha sonra ilkokul kurumlarına yazılan çocuklar temel eğitimlerini bu dönemde alır. Ortaokul ve lisede ise daha ayrıntılı dersler alır ve kendilerini her alanda geliştirme fırsatı bulurlar. Üniversitede ise seçtikleri meslek veya alanda uzmanlaşma fırsatını elde ederler.

 

     Geri kalmış ülkelere baktığınıza, okullara yeterince önem vermediklerini, bu kurumlara yatırım yapmadıklarını görürsünüz. Okullara ve eğitime en çok yatırım yapan ülkelerin ise dünyanın en gelişmiş ülkeleri olduğunu görürsünüz. Bu nedenle bir ülke kalkınmak ve modern yaşama ayak uydurmak istiyorsa eğitime önem vermeli, bu işi layıkıyla yapmaya çalışmalıdır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.