Elazığ
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2426.5
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63591.18$

Belki de En Hüzünlü Babalar Günü

17 Haziran 2023, Cumartesi 20:49

Babalar, anneler gibi sevgilerini gösteremezler ama onların kalbinin derinliklerinde çocuklarına karşı besledikleri sevgi çok büyüktür. Hayatları boyunca bizler yani çocukları için didinir dururlar. Kendilerinden kısar; ama bize en güzelini vermeye çalışırlar. Tüm hayalleri bizim iyi bir gelecek sahibi olmamız üzerinedir. Çok fedakâr ve cefakârdır; zira çeşitli sıkıntılar çekerek tüm hayatlarını bize adar, tüm planlarını bize göre yaparlar. Babalar, coşkun dereler gibi, engin okyanuslar gibidir. 
Bir insanın babası onun için örnek alınacak tek güçlü liderdir. Bu yüzden her çocuğun kalbinde babasına karşı duyduğu özel bir sevgi vardır. Baba varlığı ile hayallerimizi süsleyen, hayatın acımasızlıkları karşısında bizlere dayanak olan, moral veren kişiliği temsil eder. Bir sorunumuz olsa biliriz ki güçlü bir babamız var ve bizi sıkıntıdan o kurtaracaktır. Peki, hepimiz bu kadar şanslı mı?
Gecesini gündüzüne katan emekçi babalarımız… Nasırlı elleriyle, yorgun gözleriyle bizim için çabalayan babalarımız… Hayat herkese adil davranmıyor maalesef. Kimi baba çocuklarına asgari ücret tutarında harçlıklar verirken kimisi ise manavın önünden geçerken canı meyve çekmesin diye gözünü kapatıyor… Kimi baba evladına süt alamadığı için kendini asarken, kimisi ekmek parası için inşaat tepelerinden düşüp can veriyor… 
Ne garip bir tablo!
Bu babalar günü hepimiz için hüzünlü geçecek gibi… 
Tüm ülkeyi derinden sarsan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde babasını kaybetmiş evlatlar, evlatlarını kaybetmiş tüm babalar için ne kadar zor bir gün!
Hafızalarımıza acı bir şekilde işlenen depremde binlerce canımızı kaybetmiş olmanın acısını hala yaşıyoruz… Bu acının kat be kat daha fazlasını ise yakınlarını sevdiklerini babalarını evlatlarını toprağa verenler elbet… babalar gününü sessizce kutlamamız hepimiz için daha iyi. Gönül kırgınlığının yaşandığı bu günde hepimiz sağduyulu olmalıyız…
Birde çocuklarına baba olan emekçi annelerimiz var onları unutmamalıyız.. çocuklarına hem anne hem baba olan tüm annelerimizin,gecesini gündüzüne katan tüm emekçi babalarımızın, çocuğu olmasa bile yüreğinde merhameti vicdanı hiç eksik etmeyen tüm herkesin babalar günü kutlu olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.