Elazığ
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2434.6
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    64088.940$

Dostumuz; Kitaplar

13 Ağustos 2023, Pazar 14:30

 

Kitaplar içinde binlerce cevher barındıran bir hazinedir. Kitap okuyan insanlar, okumayanlara göre her zaman bir adım öndedir. Kitap öyle bir dosttur ki siz ondan uzaklaşsanız bile o sizi olduğu yerde bekler. Ta ki siz bir gün geri dönene kadar.

Kitapların taşıdığı anlamlar da zamana göre değişiklik gösterir. İnsanın bir kitabı her okuduğunda aldığı zevk farklıdır. Bu kişinin yaşına, ruh haline, yaşam tarzına, tecrübesine göre farklılık gösterir. İnsanlar kırar, döker fakat kitaplar sizi iyileştirir… Alır uzak diyarlara götürür… Motive eder... Yaralarınızı sarar bir nevi. En yakın arkadaştan daha yakındır.

Güzelliklerini anlattıklarında, hayatımıza kattıklarını öğrendiğimiz zaman daha da yakınlaşırız. Kitaplar ilmin, hayatın, yaşamın dili olduğunu gördüğümüzde kabulleniriz. Kitap insanı geliştireceğini unutmamalıyız. Hayatımız boyunca öğrendiklerimizin hepsi kitaplarda da yer alır. En karanlık gecelerin aydınlanmasında kitaplar bize yol gösterir.

Kitaplar bize kendi içinde dünyayı gezdirir. Görmediğimiz yerleri en güzel şekilde yaşamamıza imkân tanır. Duygu ve düşünceleri kitaplardan öğreniriz. En güzel şekilde hissetmemize olanak sağlar. Kitap okuma alışkanlığı sahip olabileceğimiz en güzel alışkanlıklardandır. Kitaplar insanların kelime haznesini geliştirerek bilgilerini geliştirir. Yeteneklerini geliştirmesini ve kendisini tanıması için önemlidir. Kitap okuyan insan daha geniş düşünerek sorunlarını kolay şekilde çözerler. Yeni bir maceralara yelken açmak için biletimiz kitaplardır. Kitap her yerde en iyi dostumuz olur. Bize duyguları, insanları, yaşamı öğreten en temiz kaynaklardır. Tarafsız olmalı bize hayatı bakmayı öğretmelidir. Hayatın ne denli değişik olduğu, insan yaşamından kalıntıları fark etmemizde yol göstericimizdir.

Kitap sevgisi güzelliği, iyiliği insana aktarır. Kötü alışkanlıklardan uzak durmamızı sağlayarak kendimizi tanırız. Kitaplar hayat hazırlanmamızdaki en büyük yardımcımızdır. Bilgimizi geliştirir, öğrenir ve yaşarız. Kitap sevgisi insanların içindeki güzel alışkanlıklardan oluşur. Bizim için en güzel kaynaktır kendisi. Doğruladıktan sonra olaylar birbirlerinin devamını getirir.

Kitap okuyan insan ve okumayan insan arasındaki farklar dağlar kadardır…

Kitap okuyan birey ben buradayım varım der…

Hayal dünyası geniştir kitap okuyan insanın…

Üslubu güzeldir…

Nerede ne konuşacağını iyi bilir…

Kalp kırmaz, manipüle etmez…

Sağlıklı bireydir…

İnsanlar okumayı öğrenmelerinden itibaren kitaplarla iç içedir. Elimize aldığımız her kitap bize bambaşka dünyaların kapılarını açar, her biri bizi farklı bilgilerle aydınlatır. Kitap okuma alışkanlığı kazanabilmek için bu konuda istekli olmak gerekir. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için anne babalara çok iş düşmektedir. Bütün gün televizyon izleyip çocuğundan kitap okumasını isteyen ebeveynler ne kadar uğraşsalar da çocuklarına bu alışkanlığı kazandıramazlar. Bunu başarabilmek için ilk önce kendileri kitap okumalı, çocuklarına örnek olmalıdırlar.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza kitap okumanın ne denli önemli olduğunu, kişisel gelişimi için gerekli bir faktör olduğunu aşılamalıyız…

Dünyayı daha güzel hale getirebilmenin tek yolu iyi ve güzel şeyleri insanlara aşılamak, bilgi ile cehaleti yok etmektir. Bunu başarabilmenin en kolay yolu ise kitap okumaktır. Okuyalım…Okutalım…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.